nlc.hu
Szabadidő
Marian Keyes: Szusi kezdõknek

Marian Keyes: Szusi kezdõknek

Marian Keyes elõzõ, Lucy Sullivan férjhez megy címû regényének szereplõi Londonban élõ írek voltak. A Szusi kezdõknek oldalain már egyenesen szülõvárosába, Dublinba vezeti el olvasóit.




A főszereplő Lisa, az ambiciózus, olykor könyörtelen eszközöktől sem visszariadó újságírónő szégyenletes kudarcként éli meg, hogy eltávolítják londoni lapjától, és egy új, Írországban kiadandó női magazin, a Colleen indításával bízzák meg. Egyetlen vigasza a “száműzetésben” Jack Devine, a lapkiadó jóképű, ám megközelíthetetlen ügyvezetője.

Lisa jobbkeze, Ashling szinte mániákusan pedáns nő: táskája, akár egy elsősegélydoboz, gyógy-, köt- és egyéb létfontosságú szerekkel van tele.

Mindketten egyedül élnek. Ashling hajnalig tartó ivászatokba menekül a magány elől, Lisát pedig a depresszió környékezi. Ashling legjobb barátnője, Clodagh viszont főállású feleség és anya. Ám ő sem boldog: ahelyett, hogy bevallaná magának, tündérmeseként induló házassága válságba került, havonta felújíttatja a lakását.

A Szusi kezdőknek e három fiatal nő sorsát követi nyomon, szellemesen, finomkodástól és szentimentalizmustól mentesen járva körül nagyon is mindennapi témáját: a boldogság keresését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top