nlc.hu
Szabadidő
Az Egészség Hídja

Az Egészség Hídja

A korai stádiumban felismert emlõrák 90 %-ban gyógyítható. Október 19-én a rózsaszín fénybe öltöztetett Lánchídon átvezetõ közös séta mindenkit arra bíztat, hogy idõben ismerje fel, ha baj van, és tegyen ellene.




Az Összefogás immár második éve szervez nagyszabású programot és indít kampányt annak érdekében, hogy a magyar társadalom, és elsősorban a nők és családok figyelmét az emlő gyógyítható betegségeire, és az ezzel kapcsolatos személyes és társadalmi felelősségünkre irányítsa. A civil szervezetek által kijelölt közvetlen feladat, a veszélyeztetett korban lévő nők rendszeres szűrésen való részvételi arányának növelése, valamint a tudatos egészségmegőrző szemlélet megismertetése és népszerűsítése.

A mellrák elleni küzdelem fontosságának hangsúlyozása, és a támogatói kör szélesítése érdekében az „Az Egészség Hídja” Összefogás ebben az évben a főváros határain túllépve országos programsorozatot is szervez.
A szervezők az ország hat városában (Pécs: október 7., Szolnok: október 11., Budapest: október 19., Győr: november 7., Szeged: november 12, Zalaegerszeg: november 21.) az orvos szakma és a civil szféra képviselőit tudományos szimpóziumra invitálják, a nagyközönséget pedig egy közös sétára várják.





A budapesti rendezvény október 19-én a Magyar Tudományos Akadémián 16 óra 30-kor megrendezendő tudományos üléssel kezdődik.
Az érdeklődök ez alatt az Akadémia aulájában a civil szervezetek figyelemfelkeltő, és tájékoztató kiállítását tekinthetik meg.

A közös lánchídi séta 18 órakor az Összefogásban résztvevő szervezetek, cégek képviselőnek vezetésével indul a híd pesti hídfőjétől és a budai oldalon ér véget. A mellrák rózsaszín szalagjából formált híd a magyarországi kezdeményezésnek immár a szimbólumává vált.

A mellrák elleni küzdelmet Balázs Erzsi, D. Tóth Krisztina, Dr Gyarmati Andrea, Jaksity Katalin, Jerger Krisztina, Körtvélyes Éva, Kudlik Júlia, Oroszlán Szonja, Sebestyén Márta, Ms. Walker , is saját ügyének tekinti, és személyes szerepvállalással támogatja. „Az Egészség Hídja” Összefogás fővédnöke Mádl Dalma asszony.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top