Szabadidő

Ginuwine

Elgin Lumpkinként Ginuwine Washington DC-ben született. Zenei inaséveit 12 évesen kezdte el, partikon és bárokban lépett fel (illegálisan) barátaival.




Innen váltott szólóba, ami eleinte gyermekkori példaképének – Michael Jackson – megszemélyesítéséből állt. Leérettségizett, majd találkozott Timbalanddel, aki producerként ügyködött első dala, a The Pony felett. A szokatlan dal sokak figyelmét felkeltette. A póni az R&B lista első helyéig galoppozott, és a nagy lista 6. helyét is megszerezte. Az ezt követő albumot reklámozván olyanok előzenekaraként lépett fel, mint a Dru Hill, a néhai Aaliyah, vagy Mary J. Blige. Újabb slágerek következtek: Tell me do U wanna, I’ll do anything/I’m sorry és a Only when U R lonely.

1998 novemberében mutatkozott be színészként a Martial Law sorozatban, majd 1999 márciusában tért vissza a zenéhez, a What’s so different eddigi karrierje legsikeresebb kislemeze lett, ezt a dalt is tartalmazó 100% Ginuwine album pedig már az első 10-be furakodott be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top