Szabadidő

Vad vágyak, erotika a francia fõvárosban

Párizs nem csak a romantikára vágyó szerelmespárok, vagy a jól szituált polgárok nagystílû és élveteg szerelmi légyottjainak paradicsoma, hanem a test kéjes és orgiasztikus vágyainak városa is.




Párizs egyik-másik kerülete – más esetekben nem egy egész kerület, csupán néhány elhíresült utca és tér – gyakran szimbolikus megfelelője a különféle szerelmi stílusoknak. Más minőségű szerelem jelképe a Montmartre álmodozásra alkalmat adó, romantikus barbibaba világa, a latin negyed sajátos nagyburzsoá eleganciájával, vagy éppen a Marais bohém hangulatú környéke. A Place Pigalle és a Place de Clichy közti rész a vad, kicsapongó orgiasztikus elemekkel dúsított szerelmi légyottoknak nemcsak szimbolikus, de valóságos megjelenítője is. A Pigalle szórakozónegyed, vagyis a ledér lányok, a mezítelen lábak, Toulouse-Lautrec sajátos hangulatú képein keresztül ismert világa, gyakran azonosul a mindenkori párizsi éjszakai élettel, és éppen ezért némi romantikus színezetet is kap. A mai Pigalle-t azonban sokkal inkább jellemzik a szexboltok, az éjszakai lokálok, a kabarék, az erotikus érzést felkeltő ereklyék és emléktárgyak, a lokálokban üldögélő, a testi élvezetek és a vágyfokozás gyakorlására mindig nyitott hölgyek és férfiak látványa. Nem szabad




megfeledkeznünk a Moulin-Rouge pazar hangulatú műsorairól sem. Utóbbiban látványos revük és gyönyörű francia, de legalábbis franciás lányok szórakoztatják, általában ledér öltözékben, a nagyérdeműt. A Pigalle környékén a szerelem inkább portéka, bár rendkívül jó minőségű áru, ami, legalábbis a párizsiak szerint, semmi esetre sem megvetendőbb, mint bármilyen más típusú kapcsolat.
A Pigalle azonban csak első stációja a különleges erotika kedvelői számára.
A második a városban elszórtan elhelyezkedő lokálok köre, ahol megjelenik az ezoterika; a gourmandok és a fanatikusok erotikája. Ebbe a körbe csak meghívóval léphetsz be, nincsen vevő és eladó, mindenki csupán a testét hozza. A választékot a résztvevők garantálják, és a skála rendkívül színes. Ez egymás apró gesztusainak szerelmes összekacsintásától a fájdalom és a hús erotikájáig terjedhet. A szerelmi vadorzók egy újabb köre megtagadja a párizsi zsivajt, és a




városba ékelődő parkos, erdős területekre vonul ki. A Bois de Boulogne gyakori színhelye a szervezett csoportos erotikának. Meztelen testek fonódnak egymáshoz, anélkül, hogy bárki ismerne vagy látna valakit, csupán az érintések tájékoztatnak. A Saint-Germain-des-Prés egyik elegáns éttermében eltöltött pezsgős vacsora ugyanúgy része annak a sajátos atmoszférát közvetítő helynek, amit röviden Párizsnak hívunk, mint a boulogne-i erdőben űzött kicsapongó, vad orgiasztikus szerelmi légyottok.

A szerelmi extremitás maga is sok fajta lehet. Természetesen nem elsősorban az erotikus test kezeléséről szól, még akkor sem, ha a testi élvezetek különcségei maguk után vonhatják a szerelmi kapcsolat különösségét. A különös szerelem kevésbé köthető szervezett helyekhez, mint a különleges erotika művelése. Bárhol beléakadhatsz, bár kétségtelen, hogy a Marais-ban lakozó vadak és a Montmartre széplelkű bolondjai között nagyobb eséllyel találod meg a vérrel megpecsételt háromszögeket. Gyakran Jules és Jim ismétli magát, máskor egy leszbikus, egy meleg és egy biszexuális széttéphetetlen köteléke rajzolódik ki. Persze ne ragadjunk le a hármas kapcsolatoknál, a szám tetszés szerint változtatható. Lehet a jól bevált egy férfi, egy nő variáció, akik észre sem veszik, ahogy szerelmesen rablópárossá változnak, miközben rendőrszeretővel zsarolják a másikat vagy mindhalálig szerelmet esküsznek, mielőtt zárdába vonulnának, esetleg együtt ugranak a Szajnába, de csak azért, hogy megmártózzanak, és megijesszék azokat, akik különös szerelmet keresnek Párizsban.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top