Szabadidő

Audrey Tautou nem is török

Különleges thrillerben láthatjuk viszont legközelebb a francia mozi õzikeszemû üdvöskéjét, Audrey Tautout. A Gyönyörû mocsokságokban Londonban élõ török illegális bevándorlót alakít, aki önhibáján kívül sötét események középpontjába kerül.




Érdekes módon a film rendezője, Stephen Frears először nem azért kezdett érdeklődni iránta, mert megtetszett a játéka más produkciókban, hanem azért, mert úgy hallotta, a francia színésznő török származású. – Fogalmam sincs, honnan eredt ez a tévedés – meséli a rendező. – De megörültem neki, mert arra gondoltam: a Gyönyörű mocsokságokban szinte minden színész valamilyen bevándorlót alakít, hát legyen köztük valaki, aki teljesen önmagát adhatja.





Aztán persze kiderült, hogy Audreynak nincsenek török felmenői, és egy kukkot sem tud angolul, viszont kiválóan beszél németül. Kemény feladat volt: meg kellett tanulnia a törökös angol akcentust, miközben elfelejti a franciás és a németes kiejtést. Szerencsére Audrey kitűnően belejött, mivel zseniális színésznő!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top