nlc.hu
Szabadidő
Jeff Goldblum

Jeff Goldblum

Jeff Goldblum nem szép, de nem felejted el. Robert Altmannal és Woody Allennel kezdett, és azóta is felfelé halad csillaga.

17 évesen otthagyta az iskolát, és a színészi karrier reményében New Yorkba ment. A neves Neighborhood Playhouse növendéke volt, s A két veronai nemes Broadway-előadásával mutatkozott be a színpadon, majd 1974-ben a Bosszúvágy című Charles Bronson-klasszikussal a mozivásznon is. Ezt követően Robert Altmannel dolgozott együtt két film (California Split, Nashville) erejéig, majd rövid szerepet kapott Woody Allen Annie Halljában.

1982-ben színiiskolát alapított, melynek tanítványai közé tartozott Jim Carrey és Michelle Pfeiffer is. Ezt követően az 1985-ös A légy transzmutációval kísérletező tudósaként vált sztárrá. A film nyomán ismerkedett össze Geena Davisszel, akivel 1990-ig boldog házasságban élt, s akivel az 1989-es A földi lányok csábítók kapcsán együtt dolgozott.

Szerepei által elsősorban az intellektuális hősök iránt fogékony női közönség körében vált népszerűvé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top