Szabadidő

Távol a mennyországtól

Ugyanabban az évben, amikor Marilyn Monroe pályája csúcsán volt, és megjelent Joan Baez elsõ nagylemeze, Cathy Withaker (Julianne Moore), a Far from Heaven címû film fõszereplõnõje a látszólag makulátlanul boldog háziasszonyok csodálatos életét éli az ötvenes évek középosztálybeli Amerikájában.




A szinte már kínos gonddal kényelmesre díszített, jómódú kertvárosi otthonában, állandó mosollyal kedves arcán kedvére rendezgeti a vázákban a csokrokat, a gyerekek szépek és egészségesek, férje pedig, az ellenállhatatlan Frank (Dennis Quaid), társadalmilag megbecsült, biztos pozíciót tudhat magáénak. A vacsoravendégek és a jótékonysági rendezvények egymást váltják sima életükben.

A polgári elégedettség e „színes, szélesvásznú” ragyogó pompája mögött valahogy mégis mindenki magányos, és valós belső vágyait kénytelen elnyomni. A nagyszerű Frank titkolt homoszexualitására rájön felesége, de a családot s a látszatot fenn kell tartani.





Cathy vonzalma fekete kertészük, Raymond (Dennis Haysbert) iránt szintén nem derülhet ki az 50-es évek fajgyűlölő Amerikájában. Meddig hazudható vajon ez a kívül szép, belül fojtott élet? Képes-e szembeszegülni a vágyait felismerő Cathy a társadalom elvárásainak?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top