Szabadidő

Igazából szerelem

Nagyon romantikus. Nagyon komédia. Nagyon angol. Emma Thompson, Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson egy filmben! Csak hagyjuk, hogy a szerelem mindent megoldjon...

“Kezd kialakulni az az általános vélemény, hogy a gyűlölet és a kapzsiság világában élünk, de én nem így látom. Nekem úgy tűnik, hogy a szeretet mindenhol jelen van.”

Ezeket a szavakat a film rendezője Richard Curtis mondta. És ez így igaz. A szerelem kacajra fakaszt, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, felszabadítja a szellemet, túlkapásokat eredményez, kockázatra késztet – mámorító, izgalmas, meghökkentő, váratlan, kellemetlen, felfoghatatlan, bárdolatlan, páratlan.

A szerelem tényleg körülvesz minket.





És ez így igaz. Az új, agglegény miniszterelnöktől (HUGH GRANT) kezdve – aki azonnal belezúg a személyzet egyik üdítően valóságos tagjába (MARTINE McCUTCHEON), amint belépett a Downing Street 10-be – az íróig (COLIN FIRTH), aki Dél-Franciaországba menekül újfent összetört szívét ápolgatni, és szerelemre lel egy tóban.

Vagy például a jómódú férjes asszonytól (EMMA THOMPSON), aki arra gyanakszik, hogy a férje (ALAN RICKMAN) félrelép – az újdonsült menyasszonyig (KEIRA KNIGHTLEY), aki férje legjobb barátjának távolságtartását érti félre. Az iskolásfiútól, aki a suli legmegközelíthetetlenebb lányának figyelmét szeretné felhívni magára – az özvegy nevelőapáig (LIAM NEESON), aki megpróbál kapcsolatba kerülni a fiúval, akit hirtelen alig ismer. A szerelemtől epedő menedzsertől (LAURA LINNEY), aki szerencsét próbál vágyának régóta dédelgetett, ki nem mondott tárgyával az irodában – a korosodó, „már láttam mindent, de kevésre emlékszem” rocksztárig (BILL NIGHY), aki pályája alkonyán a saját meg nem alkuvó módján akar visszatérni a színre.

A szerelem, ez az egyenlő esélyekkel kecsegtető bajkeverő mindenkinek zűrzavart hoz.

Ezek a londoni életek és szerelmek találkoznak, keverednek össze és tetőznek be Karácsony este – újra és újra és újra – romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

Az elismert forgatókönyvíró, RICHARD CURTIS (Négy esküvő, egy temetés, Sztárom a párom, Bridget Jones naplója) ezúttal a kamerák mögé áll, és rendezői bemutatkozása az „alap” romantikus komédia, mely számos szerelmi történetet fűz össze egyetlen elképesztő filmmé a páratlan szereposztás segítségével.

December 4-től a mozikban!

A filmről készült kritikánkat december 3-án olvashatjátok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top