Szabadidő

Mágikus mütyür

A Katona színház szombat este A talizmán címû vidám darabot adja elõ, ideális levezetést ígérve ezzel a fárasztó hatnapos munkahét után. Jó szórakozást.




Nestroy bohózatának főhőse is egy homályos gyökerű előítélet áldozata. Egyetlen bűne, hogy vörös hajúnak született. Ám egy szerencsés véletlen olyan talizmánhoz juttatja, amely megváltoztatja az egész addigi életét. Számára is meglepő gyorsasággal óráról órára emelkedik a társadalmi ranglétrán, de a gyors karriert még gyorsabb bukás követi.






A szatirikus tanmese azonban nem zárulhat hősünk megcsúfolásával, így az utolsó pillanatban megjelenő dúsgazdag nagybácsi is részese lesz egy “világtörténelmi” csalásnak. A fináléban helyére zökken a természet rendje és a vörös hajúak is “boldogan élnek, amíg meg nem halnak”.
A bécsi szerző művét Eörsi István fordításában, Darvas Ferenc zenéjével 2000 nyarán a Szentendrei Teátrum nyitóelőadásaként játszotta nagy sikerrel a Katona társulata, amelyet most kőszínházi környezetben mutatnak be.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top