Szabadidő

Vörös Postakocsi étterem

Borongós téli este nincs is jobb, mint egy pohár ital mellõl, kirakat mögül nézni a várost, a sétálóutcában flangáló ifjakat, s múlt idõkön merengve kikérni egy adag aranysárga barackkrémlevest.

Kattints a képekre a nagyobb méretekhez!





Dekadensek vagyunk, jólesik. Jól esik odakint is – idebent nem kevésbé. Ülünk a Ráday utca elején, a Vörös Postakocsiban, melyet Krúdynak, a szecessziónak és az őszi vörös postakocsis utazások emlékének ajánlanak a gondos gazdák.
A trendi kávézók mellett jól megfér ez a visszafogott, nyugodt kis hely a Ráday utcában. A felújítás után is megmaradt a Vörös Postakocsi elegáns, mégsem túl hivalkodó hangulata: súlyos csillárok, virágmintás díszítések és persze az elmaradhatatlan postakocsi-falfreskó hivatott megidézni a múltat. Lehetne
mindez karakteresebb, csinosabb, de azért otthonosan bevackoljuk magunkat a szintetizátor mellé, és elmélyedünk az étlapban, hogy pincérünk kalauzolása



mellett válasszuk ki az esti menüt. Friss a csülök, hangzik az ajánlat, csakhogy estére valami könnyebbet szeretnénk, és amíg döntünk (már az elmaradhatatlan négycenti, lélekmelegítő gömbszörp után), kikérünk egy adag lávaköves harcsaérmét és a mellé kínált szezámmagos salátát morzsolva készítjük fel gyomrunkat a ház specialitásaira. Megjön az étvágy, mégis kérnénk a csülköt, de nem is, inkább egy termetes báránycombot, no meg a kemencés



burgonyatortát: hosszú még az este, majd lesétáljuk a fölös kalóriákat. Ízletes, puha, omlós a hús, jól egészíti ki a köret, tán csak a mustár lehetne markánsabb, pikánsabb, de ne legyünk telhetetlenek, eltelünk így is hamar, ahogy telik az idő, ürül a tányér s pohár. Észre se vesszük, végképp sötét lesz odakinn, még egy csésze feketével sűrítjük az estét. Borongós őszi este, ezredelőn századvéget idéztünk – léha hírlapíró mit is kívánna többet.






Vörös Postakocsi Étterem

(IX., Ráday u. 15. Tel.: 217-6756)

Előételek: 990-1990 Ft, levesek: 450-690 Ft, halételek: 1590-2100 Ft, főételek: 1490-3500 Ft, desszertek: 600-690 Ft, kimért borok: 150 Ft/dl.



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top