Szabadidő

Govinda étterem

Tél közepén járva az õszi teraszos helyek és a magyar-mediterrán grilles ételek után új terepre kell merészkedni. Húshagyó kedvünkben keletre vezetett az utunk, pedig nem mozdultunk ki az ötödik kerületbõl.




A megfejtés a Vigyázó Ferenc utcában rejlik, itt székel ugyanis a Govinda indiai vegetáriánus étterem. Az étterem az utca szintje alatt heyezkedik el, ide leereszkedve máris egy kicsit elzárva érezhetjük magunkat a szmogos, zajos metropolistól. Ez a barátságos, kis hely a béke szigeteként hirdeti magát: füstölők illata és halk indiai zene fogad, minden adott egy nyugodalmas körbetekintésre. Mint egy kis netes böngészéssel megtudom, Govinda azt jelenti: “Aki örömet ad az érzékeknek. Ez Krisna egyik neve és a róla elnevezett étteremnek is méltó védjegye. Aki ismer minket, az tudja, hogy ételeink nemcsak a tradicionális indiai lakto-vegetáriánus konyhát képviselik, hanem lelkiek is egyben.” Tény, hogy kiegyensúlyozott, mosolygós vendéglátás fogadja a betérőket, és azoknak sem kell aggódniuk, akik nem járatosak sem az indiai, sem a vegetáriánus konyha rejtelmeiben, mert a személyzet készséges felvilágosítással segít, meg aztán a menzás látványpultnál rögvest vizuális- és illatmintát is vehetünk. Több mint negyvenféle étel a sztenderd választék, és még ezen a hétköznap estén is másfél tucatnyi készételből szemezgethetünk. A Govindában azokra is figyelnek, akik nem fogyasztanak semmiféle tejterméket, de ha például nem indiaias ízekre vágyunk, akkor olasz tésztasalátával űzhetjük messzire az éhséget.





A választék javát persze minden fronton az indiai konyha leleményei jelentik: fűszeres, pikáns levesek, előételnek zöldség- és krumplipakora, kiváló csicseriborsó- és lencsealapú ételek, könnyű főzelékek, illatos, különleges rizsek, de nem hiányzik az egyszerre csípős, édes és savanykás csatni sem – hogy az ínycsiklandó édességeket ne is említsük.

Az árak, akár a kiszolgálás, barátságosak, és ha valaki a táplálkozás után még egy kis böngészésre vágyik, az étterem ajándékboltjában szerelheti fel háztartását mindenféle egzotikus, illatos, színes díszítménnyel. Mivel pedig kedden, csütörtökön és pénteken este zenés meditációval várják a vendégeket, nyugodtan kijelenthetjük, hogy aki India, az ezotéria, az orientalizmus felé az első lépéseket szeretné megtenni, annak nem kell sokat fáradnia, a Govindában nyugodtan próbát tehet!

Ételek: 220-560 Ft.

Govinda indiai vegetáriánus étterem
(V., Vigyázó Ferenc utca 4. Tel.: 269-1625)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top