Szabadidő

Koncert az A38 Állóhajón

Rainer Trüby a világ valamennyi fontos underground klubjában fellépett már. Emellett minden hónapban megtartja a legendás "Root Down" klubestet, Freiburgban, ahol gyakori vendég Kruder & Dorfmeister is.





Rainer Trüby megszállott lemezgyűjtő, aki olyan válogatásokat tett eddig az asztalra, mint a brazil hatású dzsessz zenékből csemegéző Glücklich sorozat (Compost Records), a Talking Jazz 3 (Gilles Petersonnal közösen – Talking Loud) vagy a Root Down 99 (Nuphonic). Rainer ezzel együtt leginkább dj-ként szerzett hírnevet: már szinte a világ valamennyi fontos underground klubjában fellépett. Emellett továbbra is minden hónapban megtartja a legendás “Root Down” klubestet szülővárosában, Freiburgban, ahol gyakori vendég Gilles Peterson, Kruder & Dorfmeister vagy a 4 Hero. Trüby-t korábban a legjobb dj kategóriában jelölték a German Dance Awards-on.Rainer korábban a Compost Records-nál megjelenő A Forest Mighty Black formáció tagja v olt, amely feloszlását követően 1997-ben saját projektbe kezdett Trüby Trio néven (ebben rajta kívül a már nálunk is járt Fauna Flash tagjai vesznek részt). A srácok kezdettől fogva a zeneipar Bajnokok Ligájában fociznak: különböző stílusokat kevernek, a brazil és latin hangzástól kezdve a diszkóig; ezzel a nu jazz stílus úttörői közé számítanak.
Az évek során számos kiváló remixet készítettek, csak néhány név, akik a szemplereik áldozatául estek: Turntable Rockers, Nitin Sawhney, Peace Orchestra, Bebel Gilberto, Klaus Doldinger és Frederic Galliano. 2001 újabb mérföldkövet jelentett a Trüby Trio számára, ekkor adták ki mixlemezüket az elismert DJ-Kicks sorozatban. Az egyik legnagyobb német független kiadó, a Compost Records által kiadott maxik után a Trüby Trio 2003-ban jelentette meg első albumát “Elevator Music” címmel. A lemezen olyan vendégzenészek szerepelnek, mint Joseph Malik, Marcus Begg, Wunmi, Concha Buika és sokan mások.

A koncert a Keyser + Shuriken + Erik Sumo (Crate Soul Brothers), visuals: Lee Unflyable, Iris Lemonade + Kiégő Izzók – Sound On Ultra Loud sorozat keretében látható.

Január 17. Szombat 22.00

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top