Szabadidő

Nõi vonal – fametszetek és kerámiák a Dorottya Galériában

A Dorottya Galériában Bartoniek Anna festõmûvész és Geszler Mária Munkácsy-díjas keramikusmûvész kiállítását tekinthetik meg az érdeklõdõk február 3-tól.

A két világháború között rendszeresen kiállító, mára azonban feledésbe merült Bartoniek Anna festőművész, grafikus a vendége Geszler Mária Munkácsy-díjas keramikusművésznek a Dorottya Galéria NŐI VONAL című kiállításán. Geszler Mária gyermekként távolról szemlélte az idősebb generációhoz tartozó, zárkózott Bartoniek Annát, s felnőtt fejjel, szintén művésszé válva megőrizte hagyatékát és felvállalta, hogy továbbadja annak értékét és élményét a mai közönségnek is.

A fehér kerámiákon szitanyomással megjelenő képek érzékenységét (növények és gyárak fényképeit, családi fotókat, az emberi környezet és mulandóság lenyomatait) a grafikák szintén e két színnel létrehozott drámai, expresszív ereje egészíti ki. A személyes hangvételű tárlat hídként feszül múlt és jelen között.

A kiállítás megtekinthető hétfőtől-szombatig, 10-18 óráig a Dorottya Galériában

Cím: H-1051 Budapest, Dorottya u. 8. T/F: (+36 1) 266 0877
E-mail: dorottya_galeria@axelero.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top