Szabadidő

A Kis-Hárs vendéglõ – étteremajánló

Elindultunk, hogy kipróbáljuk a Rózsadomb tetején lévõ, régi-új Kis-Hárs vendéglõt. Régi, mert mindig is étteremként üzemelt, új, mert nem olyan régen cserélt gazdát.





Talán már akkor ki kellett volna fordulni, amikor beléptünk az étterembe. De nem tettük, mert… Hát nem is tudom. Talán a jó neveltetés, vagy a gátlások? Summa summarum; maradtunk. Fémvázas székek, kopottra mosott abroszok, avitt tárgyak. Mintha csak a nyolcvanas évek elején, egy SZOT-üdülő éttermébe léptünk volna. De ez még önmagában nem jelent semmit, ezért kicsit félve, de mégis bizakodva lapoztunk bele az étlapba, mely telis-tele volt ínycsiklandó fogásokkal. De első alkalommal kóstolgassuk csak kiskanállal azt a pudingot!

Hagyományos erőlevest (400 Ft) és hagymalevest (450 Ft) rendeltünk. Sajnos a mikrohullámú sütőben az erőleves hideg maradt, a hagymaleves túl forró lett, a mellé szervírozott sajtos pirítós pedig túl száraz volt.





Bőséges vadétel választék volt ugyan, mégis bécsi szeletet rendeltünk dresszinges salátával (1450 Ft), azt nem nagyon lehet elrontani. Vagy mégis? A hús fura szagot árasztott – nem mondanám, hogy romlott volt, lehet, hogy csak nem a megfelelő helyen és módon tárolták, mindenesetre a partnerem étvágyát elvette. Én még megpróbálkoztam a Gundel palacsintával, de az sem tartozott a sikerültebb darabok közé; megdermedt csokiöntet a félig kihűlt, áldióval (dejó dió) töltött palacsintán. Pohárban csak kimért bort kínáltak, ami kissé visszariasztott. Mint a borivók általában, az üveges borok javát, ha csak egy kancsóban teszik is elém, felismerem. Ezzel szemben a kimért bor ellenőrizhetetlen, bármilyen ízű lehet, függően a termelőtől. Így egyes fajták megkülönböztethetetlenekké válnak, degradálva evvel az Istenek italának összes fajtáját és az ételt, melyhez kitüntetésként fogyasztjuk.

De a legnagyobb meglepetés csak ezután jött. A számla túl lassan érkezett és magasabb, mint amire számítottunk.

Kilépve a vendéglőből megfogadtuk, hogy többé nem jövünk ide, és hogy ezt a pudingot senkinek sem ajánljuk kipróbálásra. Még kiskanállal sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top