nlc.hu
Szabadidő
Hamlet Mel Gibsonnal

Hamlet Mel Gibsonnal

A Mad Max sorozattal feltûnt ausztrál színész, Mel Gibson fantasztikus Hamlet-alakításában gyönyörködhetnek a televíziónézõk az mtv1-en. "Állj, ki vagy?" - szól a dráma elsõ sora.





“Kizökkent az idő – ó, kárhozat, hogy én születtem helyretolni azt?” – morfondírozik az inkább szemlélődésre hajlamos királyfi, mikor ráébred, hogy neki kell bosszút állnia álnok módon meggyilkolt apjáért. Hamlet az elmélkedés helyett a tettek mezejére lép, és a szövevényes ármánykodások eredményeképp írmagja is alig marad a dán királyi háznak…

Shakespeare halhatatlan tragédiáját ezúttal Franco Zeffirelli varázsolta a filmvászonra, aki már bebizonyította, hogy az angol mester avatott tolmácsolója, hiszen két korábbi filmje, a Rómeó és Júlia és A makrancos hölgy minden idők legsikeresebb Shakespeare-feldolgozásai közé számítanak. A hab a tortán, hogy ezúttal (Laurence Olivier után és Kenneth Branagh előtt) az akciófilmjeiről ismert Mel Gibson látható a címszerepben. Szomorú aktualitás, hogy Alan Bates, a Claudius szerepében látható neves angol színész, a közelmúltban hunyt el.

Hamlet
színes amerikai-angol-francia-spanyol filmdráma, 130 perc, 1990

rendező: Franco Zeffirelli
író: William Shakespeare
forgatókönyvíró: Franco Zeffirelli, Christopher De Vore
zeneszerző: Ennio Morricone
operatőr: David Watkin
vágó: Richard Marden

szereplő(k):
Mel Gibson (Hamlet)
Glenn Close (Gertrúd)
Alan Bates (Claudius)
Paul Scofield (a Szellem)
Ian Holm (Polonius)
Helena Bonham Carter (Ophélia)
Stephen Dillane (Horatio)
Nathaniel Parker (Laertes)
Pete Postlethwaite (király)
Christopher Fairbank (királynő)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top