Szabadidő

Pataky Klára koreográfus estje a Merlinben

Pataky Klára fiatal, tehetséges koreográfus, akinek határozott elképzelése van a kortárs tánc hazai irányzatairól. Ezúttal az önálló estjét élvezhetitek a Merlin Színházban.





A KATONA TÖRTÉNETE
Pataky Klára koreográfus estje


2004. március 3. 19.00


1. „Lépni sem, nézni sem…”
zene: montázs
koreográfus: Pataky Klára
előadják: Domokos Flóra, Szabó Csongor

F. G. Lorca Találkozás című verse ihlette a duettet, melyben a két táncos egy szék “segítségével”, a szék körül táncolva, “keringve” meséli el egy reménytelen kapcsolat történetét. A duó rövid verziója 2003-ban, az Orkesztika Alapítvány által szervezett 2. Duó Tánc Fesztiválon elnyerte a zsűri első díját, valamint a közönségdíjat.






2. A katona története

zene: Igor Sztravinszkij
koreográfia: Pataky Klára
szereplők: Szabó Csongor, Szász Dani, Kántor Katalin, Jaross Viktória, Nagy Csilla

“A katona nem akart mást, csak végre hazajutni.
Az ördög meg unatkozott. A katonának volt családja, mátkája, hegedűje. Az ördög unatkozott. A katona találkozott az ördöggel. Gazdag lett. Az ördögnek hegedűje lett…A katona mindent megkapott.
A katonának semmije sincs. Az ördög unatkozik.”





Sztravinszkij azonos című zeneművének szvit változatára készült a koreográfia, mely a háborúból hazafelé tartó katona ördöggel való találkozását, ill. a katona bukását meséli el. A koreográfia egy részlete már látható volt a Trafóban 2003. decemberében, az Inspiráció című fiatal koreográfusok estjén.

Merlin Nemzetközi Színház
Budapest 1052, Gerlóczy u. 4.
Tel: 06 1 3179338, Fax: 06 1 2660904,
e-mail: titkarsag@merlinszinhaz.hu
web: Színház.hu






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top