Szabadidő

Az ítélet eladó

Mostanában nem sok olyan filmet vetítettek a mozik, ahol igazán izgalmas, mégsem akció- vagy horrorba ágyazott fejtörés várja a nézõket. Hát ez most végre olyan!




John Grisham (A cég, Pelikán ügyirat, az Ügyfél) neve már nem ismeretlen előttünk. Műveit mintha direkt filmnek írná, még azoknak is érdekesek az általában részben tárgyalótermi történetek, akik nem is konyítanak a joghoz. Hát ilyen ez a mostani mű is. Végre egy igazi, fordulatos, gondolkodós film.

Egy bróker egy hétfő reggelen munkába indul. Átlagos reggel, átlagos nap, vidám kezdet. Amíg a pénteken elbocsátott volt munkatárs egy feketepiacon vásárolt fegyverrel be nem ront, és le nem lő tizenegy embert. Többek között a brókert. Két év múlva bíróság elé kerül az ügy, a vádlott a fegyvert gyártó cég, amely hanyagul jár el termékei terjesztésében. Ilyen pert még sosem nyert meg senki. Ha pedig végre sikerül, az precedenst teremt, és perek sora indulhat el.






Az esküdtszék összeáll, ám van közöttük valaki, aki manipulálja a többieket. De vajon miért? Ki fog többet fizetni az ítéletért? Ki az a titokzatos lány, aki kintről mozgatja a szálakat? A rejtélyes New Orleans-i történet megmozgatja a nézők fantáziáját.

Mindehhez már csak a szereplők nevét kell megemlítenünk: Dustin Hoffmann, Gene Hackman, John Cusack és Rachel Weisz. Nagyon jó szórakozást! Az lesz!


Nézd meg képgalériánkat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top