Szabadidő

VI. Szenvedélyek Napja

2004. június 1-jén hatodik alkalommal rendezik meg a térítésmentesen látogatható Szenvedélyek Napja címû rendezvényt a Corvin Budapest Filmpalotában és a Kultiplex Mûvelõdési Házban.





A Szenvedélyek Napjának részletes programját itt találod!

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesznek szabadegyetemi előadások, filmvetítések, kerekasztal-beszélgetések, és bemutatkoznak a témában szakértő civil szervezetek a „Prevenciós programok börzéje” keretében. A Corvin közben és a Kultiplexben (volt Blue Box mozi) egyéb kulturális programok várják az odalátogatót.

Hagyományosan június első keddjén, azaz idén június 1-jén kerül megrendezésre a Szenvedélyek Napja. Az ingyenes rendezvény helyszíne a Corvin Budapest Filmpalota és a Kultiplex Művelődési Ház. A Szenvedélyek Napja kísérletet tesz arra, hogy a legátfogóbban járja körül a szenvedélybetegségek teljes spektrumát, azok felismerésétől és megelőzésétől a gyógyulási lehetőségekig. A szakmai előadásokat kulturális események, filmvetítések, koncertek színesítik.
A rendezvényt 1999-ben a Sziget Kulturális Szervezőiroda és a Félúton Alapítvány hozta létre, sikerét jól mutatja, hogy évek óta telt ház előtt zajlik.

A Szenvedélyek Napja központi helyszíne a Corvin Budapest Filmpalota. A különböző termekben játékfilmeket nézhetnek az érdeklődők, illetve előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt.

Részletesen szó esik majd a kényszeres evéstől a szexmánián át, a játékszenvedélyen keresztül a legújabb keletű függőségig, a napozási mániáig szinte mindenről, és hallható lesz előadás más, a hétköznapokon észrevétlenül jelenlévő szenvedélybetegségekről is.

A nap folyamán nemcsak a terület szakértőinek előadását hallgathatják a látogatók, hanem a kerekasztal beszélgetéseken megfogalmazodó véleményekből is meríthetnek újabb tudást a résztvevők.

Lesz szó a táncról, mint a feszültségfeloldás formájáról, bemutatkozik a pszichodráma is, és a vállalkozó kedvűek Riesz Mária vezetésével igazi örömtréningen vehetnek majd részt.







Kontroll című magyar film
Az idei év filmfelhozatala is nagyon gazdag: vetítésre kerül – többek mellett – a Kontroll című magyar film, a Snowboarder c. ausztrál horror és a a Pesty Fekete Doboz dokumentumfilmjei is.

A mozitermek előterében alapítványok, egyesületek mutatkoznak majd be, börze keretében bemutatva tevékenységüket.

A Corvin közben a zene kapja a főszerepet: fellép majd a Toy Divison, a Hiperkarma, a NEO, a Zanzibár és a Nyers is.

A Szenvedélyek Napjának részletes programját itt találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top