Szabadidő

A nyár kozmetikája

Nyáron a kinti hõség és a légkondicionált helyiségek száraz levegõje erõsen igénybe veszi a bõrt. Ezért speciális bõrápolásra, még több nedvességre, és olajmentes ránctalanító ápolószerekre van szükség.

 A nyári bőrápolás alapja az öregedés lassítását szolgáló UV-filter tartalmú krém. Ugyanis a nap nemcsak akkor süt, amikor szabadságon vagyunk, hanem akkor is, és a sugárzása akkor is káros, ha a buszra várakozunk, vagy éppen a kirakatokat nézegetjük.
A légkondicionáló száraz levegője, a kinti magas páratartalom, a napsugarak egymás káros hatásait csak felerősítik, és ezek a tényezők okozzák a ráncok, a barna foltok, a petyhüdtség 80 százalékát. 






Nedvességpótlás

Aki légkondicionált helyiségben tölti napjainak nagy részét, annak a bőre több nedvességet párologtat, amit hidratáló krémmel vagy vizes alapú zselével pótolhat. Míg a zselék rendszerint csak nedvességgel telítik a bőrt, a legújabb hidratáló készítmények fel is frissítik a bőr memóriáját, hogyan kell saját magának nedvességet termelnie, azt egész nap megőriznie, és kizárni az irritáló tényezőket.
A lágy hidratáló krémek jó tulajdonsága, hogy könnyen felszívódnak, a bőr a legmelegebb időben is hosszan tartóan hidratálódik, és élettel telivé válik hatásukra.

Éjszakára nem árt, ha regeneráló krémet viszünk fel, amely elősegíti a rugalmasságért és fiatalságért felelős kollagén és elasztin képződését.

Akinek zsíros a bőre, annak a sok nedvességet és kevés zsírt tartalmazó krémek ajánlottak, különben bőrtisztátalanságok alakulhatnak ki.





Akinek pattanásos a bőre, legjobb, ha az éjszakai és nappali ápolást ugyanazzal a krémmel végezi, hiszen a faggyúmirigyek zsíros bőr esetén éjszaka is aktívan dolgoznak. Ideálisak a felesleges zsírt szivacsszerűen felszívó krémek és folyadékok, amelyek kordában tartják a faggyúmirigyek működését, és akár több órán keresztül is képesek megakadályozni a bőr átfénylését.

Vegyes bőr esetén a T-vonalba vigyünk fel hidratáló készítményt, az orcákra pedig tartalmasabb, gazdagabb krémeket. Jók a kiegyenlítő hatású gyümölcssavas termékek, amelyek azonban olyan enyhe koncentrációban tartalmazzák az AHA-savakat, hogy nem kell aggodalmaskodnunk, nem teszik érzékennyé a bőrünket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top