Szabadidő

Önbarnító, a kegyes csalás

Mint tudjuk, az enyhén lebarnult bõr fantasztikusan néz ki. A napozás ugyanakkor komoly stresszt jelent a bõr számára: bõrünk megvastagodik, szárazabbá válik, kis ráncocskák alakulnak ki, a pórusok kitágulnak.





Nem elég, hogy az embernek hetekre van szüksége az egyenletes barnuláshoz, de ha két napig napsütés nélkül vagyunk, megszerzett színünk rohamosan halványulni kezd. Elkeseredésre azonban nincs ok: csak ismernünk kell azokat a trükköket, amelyekkel a barna bőrszín hosszú ideig megőrizhető. Ki ne vágyott volna arra, hogy bőre természetes, napsütötte barnasága akár az egész őszi szezonban megmaradjon? Az önbarnító segítségével mindez valósággá válhat. Ráadásul senki sem veszi majd észre a csalást, hiszen az önbarnító termékek használatával igazán profi módon oldhatjuk meg a természetes barna bőrszínből a mesterségesbe való átmenetet.

Az önbarnítók piacán rendkívül széles a választék. Ez persze ne zavarjon meg bennünket: mindig a bőrszínünknek megfelelő terméket válasszunk. Akinek világosabb a bőre, az soha ne kenjen deep, vagy dark megjelölésű önbarnítót magára, mert könnyen besárgulhat a bőre. Az önbarnítók hatását barna alapszín esetén rendszerint négy napig élvezhetjük. Nagyon jó, ha a testápoló krémünkbe keverjük az önbarnítót, és ezt simítjuk a bőrbe.


Ügyeljünk arra, hogy az önbarnító használata után nedves ruhával alaposan letöröljük a tenyerünket, és az ujjaink közötti bőrterületet. Ha folyóvíz alatt mossuk meg a kezünket, nagy esély van arra, hogy a kézfejünkről is lemossuk az önbarnítót. Az önbarnítót ne közvetlenül a fürdés után kenjük magunkra, hanem várjunk legalább 15 percet. Ha ugyanis nedves bőrre kenjük a barnítót, száradás után könnyen foltos maradhat a színünk. Nem árt azt is tudni, hogy az önbarnító termékeknek rendszerint eltérő a hatóidejük, ezért mindig olvassuk el a flakon hátulján található tájékoztatót, és csak a felszívódási idő után öltözködjünk fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top