nlc.hu
Szabadidő
Citadella Fesztivál 2004

Citadella Fesztivál 2004

A Citadella fennállásának 150. évfordulója alkalmából nyílt meg a Gellérhegyen a Citadella Fesztivál 2004 rendezvénysorozat. Ingyen sör, vattacukor és ünnepélyes õrségváltás vasárnaptól.

Jeles évfordulót ünnepel Budapest legszebb kilátója, a Világörökség részeként számom tartott gellért-hegyi Citadella. A látogatókat egész nyáron minden vasárnap változatos és színes programok, koncertek, szabadtéri előadások, térzene, vásári forgatak, fotókiállítás és kézműves vásár várja. A szervezők különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a vidékről ide látogató vendégek is jól érezzék magukat.

Az ünnepi alkalomból a város legszebb kilátója az 1800-as évek ruhájába öltözik, és a főkapu előtti téren megnyílik a Monarchia Udvar.

A gyönyörű környezetben lévő teraszok, sörsátor, pavilonok korabeli megjelenést kapnak, június 20-án, vasárnap a közönséget, érdeklődőket korhű ruhákba öltözött árusok, artisták szórakoztatják. A látnivalók mellett, a Citadellán több új érdekesség várja a turistákat és a budapestieket, például a Budapest Anno 1850-1940 szabadtéri fényképkiállítás, és ünnepélyes őrségváltás is lesz minden órában. A nyár folyamán sokféle kézműves mester tart bemutatót, a helyszínen készült portékákat meg is lehet vásárolni.
Június 20-án, vasárnap reggeltől egészes késő estig a színes programok várják az érdeklődőket, a gyerekek többek között élvezhetik a bohócműsort és az óriásbáb-előadást, a fiatalok a allgathatják a latinos térzenét és a popkoncerteket, mközben az idősebbek a szabadtéren sütött ökör ízletes falatjait öblíthetik le az ingyen sörrel. Emellett egész nap perec és vattacukorárusok, gólyalábas artisták, arcfestők, verklis és egyéb látványosságok színesítik a hangulatt, este a Moulin Rouge tánckara forró izgalmas műsorral szórakoztatj a közönséget.

Csütörtökön a látnivalók mellett megnyílt a Citadella legújabb látnivalója, a belső udvarban található második világháborús légvédelmi bunker. A felújított, új fény- és hangtechnikával felszerelt háromszintes búvóhely Budapesten egyedülálló látnivaló, és a korhű felszerelésekkel berendezett bunker állandó panoptikumként és kiállításként látogatható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top