nlc.hu
Szabadidő
Persona

Persona

Hétfõn hét órakor a Z" Art Galériában nyílik meg a huszonhét éves festõmûvész elsõ kiállítása. Erotikus falatok, pezsgõ, eper, bor, buli. Zenél: Váczi Eszter és barátai. Izgalmas médiaesemény! Gyere!








Kattints a képre!
Illés Balázs (27) 2001-ben fejezte be tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán. Eddig tizenhárom csoportos és két egyéni kiállításon mutatta be műveit. Képein a groteszk szemléletmód és az erotika találkozik. Most bemutatott festményeiben felfedezhető a bécsi szecesszió nagy alkotóinak való tiszteletadás, s egyben ennek a látványvilágnak a huszonegyedik századi újraértelmezése, újraértékelése.

“Már régóta tudom, hogy az erotika kisugározásához több kell, mint pusztán egy csupasz emberi test látványa. Rengeteg apró momentumra van szükségem ahhoz, hogy a munkám, illetve valamely részlete erotikus legyen. Erotikus lehet egy mozdulat, egy, a ruha alól kivillanó testrész, egy pillantás és arckifejezés… Igazából minden erotikus lehet, amit a művész annak szeretne látni, hiszen az erotika nem más, mint a vágyaink által keltett hullámok visszaverődése egy adott témáról, és annak egyértelmű jelzése, hogy a léte a mi érzelmeinkben és ösztöneinkben gyökeredzik. Az én erotikus szűrőm legnagyobb szemcséi (a teljesség igénye nélkül): pillantás, mosoly, smink, kéztartás, dekoltázs, fehérnemű, gyönyörű bőr, vörös haj, húszas évek hajformálása és az illat.” (Illés Balázs)







Kattints a képre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top