Szabadidő

Mona Lisa mosolya

A film a Holt Költõk Társaságának nõi változata. Sajnos, Mike Newell (Négy esküvõ és egy temetés, Donnie Brasco) filmjében éppen az a figura a legerõtlenebb (Miss Watson, Julia Roberts alakításában), akinek a legmarkánsabbnak kellene lennie.




Az Oscar-díjas Julia Roberts (2000 – legjobb színésznő, Erin Brockowich) modern gondolkodású tanárnőt alakít, aki fiatal tanítványai (Kirsten Dunst, Julia Stiles, Maggie Gyllenhaal) útját próbálja egyengetni a tanórákon és a tanórákon kívül egyaránt. A rideg vezetés azonban nem nézi jó szemmel sem szabad szellemű tanítási módszereit, sem tanártársával szövődő románcát…

A Mona Lisa mosolya kedves történet, tele leckével az élet és a szerelem dolgairól.

Mona Lisa mosolya (Mona Lisa Smile)
Dráma / Vígjáték / Romantikus, 2003 – amerikai film

Rendezte: Mike Newell
Főszerepben: Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles, Maggie Gyllenhaal, Marcia Gay Harden

Részletek a DVD-ről

Stúdió/Forgalmazó: Columbia-TriStar/Warner Home Video
Hang: magyar (DD 5.1), angol (DD 5.1)
Kép : 1,85:1 (16:9)
Felirat nyelv: magyar, angol, bolgár, horvát, holland, görög, hindi, izlandi, román, szerb, szlovén
Régiókód: 2
Hossza: 115 perc
Kivitel: Extra változat

Extrák

A három rövidke werkfilmben a film készítéséről nem sokat tudunk meg: a Művészeti fórumban a színészek és filmesek a művészetről, a Főiskola akkor és mostban a régi időkről, a Mit akartak a nők 1953-ban címűben pedig a feminizmusról és a nők nehéz sorsáról filozofálgatnak. Láthatunk ezenkívül filmográfiát a rendező, a két forgatókönyvíró és az öt főszereplő munkásságáról, egy klipet Elton Johnnal és négy filmelőzetest.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top