Szabadidő

Szelidi-tó Fesztivál – július 12-18.

Nem tudod, hol van a Szelidi-tó? Majd megtudod az ország egyik legnagyobb kulturális és zenei fesztiválján a Szelidi-tó partján. Gyere el, dõlj hátra, lazulj el és vadulj meg Szeliden!

Július 12-18. között megrendezésre kerülő Szelidi-tó Fesztivál szerkezete és programja ez idáig teljesen egyedülálló az országban. A rendezvény célja, hogy igényes és tartalmas szórakozási lehetőséget biztosítson minden korosztály számára, és megismertesse a közönséget a térség természeti és kulturális értékeivel. A Kiskunsági Nemzeti Park részét képező tó, hazánk ötödik legnagyobb tava, a körülötte elhelyezkedő idilli üdülőterület, a nyugodt pihenés és a gondtalan szórakozás lehetőségét kínálja. Környezetében jelentős kulturális értékekkel rendelkező települések sora található, csak néhányat említve: Kalocsa, Baja, a Hajósi borvidék, Bugac, Ópusztaszer, Kecel, Kiskunhalas és Kecskemét.

A részletes programot itt találod! >>

A programokról általában:

A fesztivál teljes programja – az igényes, érdekes és nagy tömegeket vonzó zenei kínálaton kívül – lehetoséget kíván biztosítani a dél-alföldi régió természeti, kulturális és muvészeti értékeinek bemutatására. Elsodleges célunk a helyi természeti örökségek, a térség népmuvészetének és népi kultúrájának megismertetése a fesztiválra látogató fiatalokkal és gyermekes családokkal. Zenei palettánkat neves és igényes hazai és külföldi zenészek, zenekarok felsorakoztatásával állítottuk össze, valamint kiemelkedo szerepet szánunk a fiatal, tehetséges zenekarok bemutatásának. Ezen kívül lehetoséget biztosítunk sportegyesületek bemutatkozására, táborok, találkozók lebonyolítására. A programok jelentos része belépo nélkül látogatható, ezzel is elosegítve a Szelidi-tó Fesztivál 2004® minél szélesebb köru látogatottságát.

Zenei kínálat

A rendezvény a hazai mainstream és underground zenei élet legjavát kívánja megjeleníteni a Szelidi-tó partján. Ezen kívül szándékunkban áll fellépési lehetoséget biztosítani a fiatal és tehetséges, feltörekvo zenekarok, zenészek számára.

Nagyszínpad

A Fesztivál fo szinhelye, a jelentos tömegeket vonzó, nagy “fesztivál zenekarok” koncertjeivel, a koncertek után hajnalig több dj-vel.

Port.hu-színpad

Itt ígéretes, fiatal zenekarok, dj.-k, ill. napi zárásként egy-egy ismert zenekar kap helyet. A rock, a reggae, a ska, a punk, a breakbeat, a drum ‘n’ bass, az electro, a nu skul és a jazz jegyében.

Hungarian Hip-Hop Camp 2004.

Az ország legnagyobb Hip-Hop találkozója, melynek szervezoi és musorvezetoi az Animal Cannibals tagjai. Freestyle, break tánc-, graffiti- és extrém sportversenyek, fórumok, filmvetítések helyszíne. A Hip Hop Camp programja egy hetes. További infó itt!

Hungarian Hip-Hop Dance Camp 2004

HUNGARIAN HIP-HOP DANCE CAMP 2004 a Hip-Hop Tánciskolák I. Országos találkozója. További infó itt!

Kultúra és természet

A Fesztivál “Szelidítő” elnevezésu, ingyenesen látogatható helyszínén (20000m2) bemutatjuk: az ország nemzetközileg elismert néptánc csoportjait és népzenészeit országosan elismert kortárs müvészeti társulatokat a régió hungarikumait: népmuvészetét népzenéjével, táncaival, hagyományorzo mestereivel, gasztronómiáját, borászatát a környék neves településeit – színjátszás, irodalom, képzomuvészet, népzene -tánc természetvédelmi szervezeteket egyéb közhasznú szervezeteket – egészséges életmód, drog prevenció, véradás.

Iskolák és sportegyesületek

A Fesztivál programjába illesztve szervezünk versenyeket egyetemi-foiskolai csapatok számára. A csapatok különbözo ügyességi-, kulturális- és szellemi vetélkedokön bizonyíthatják rátermettségüket. A rendezvény megkezdése elotti 3 napban ill. a rendezvény ideje alatt a csapatok ingyenesen szállhatnak meg a kempingekben, így lehetoség nyílik nyári táborok, “vizsgatemeto” megrendezésére. A hallgatói csapatokat jelentos kedvezményekkel, értékes nyereményekkel és bizonyos létszám felett ingyen belépokkel támogatjuk. Sportegyesületek a Fesztivált megelozo 3 napban ingyenesen vehetik igénybe a kempingeket, edzotáborozhatnak. A “Szelidíto” keretében lehetoséget kapnak az adott sportág(ak) és az egyesület népszerusítésére, bemutatók lebonyolítására, bevonva a Fesztivál célközönségét. Ezen felül a sportolók számára kedvezményes belépoket biztosítunk.

Jegyár:

napijegy elővételben: 2500 HUF
napijegy a helyszínen: 3000 HUF

hetijegy elővételben: 6000 HUF
hetijegy a helyszínen: 7000 HUF

anyajegy a helyszínen:) 0000 HUF

Fontos, hogy a jegyek már tartalmazzák a kemping-, és sátorozási lehetőséget plusz a strandbelépőt!!!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top