nlc.hu
Szabadidő
Szívem csücske, Chouchou

Szívem csücske, Chouchou

Igazi multikulturális mese párizsi környezetben. Egy arab, sok francia, férfiak nõi ruhában. A film a budapesti IX. Meleg és Leszbikus fesztivál nyitófilmje volt.

Chouchou (Gad Elmaleh) a fiatal maghrebi (Algéria, Marokkó, Tunézia összefoglaló neve) megérkezik Párizsba. Ravaszsága azt sugallja, hogy Chiléből, a diktatúra elől menekülő száműzöttnek adja ki magát.

Egy Párizs külvárosában található parókia vezetője, Leon atya (Claude Brasseur) veszi szárnyai alá és szállásolja el. Chouchou hazugságára hamar fény derül, ám Leon atya rokonszenvét mégsem veszíti el. Sőt, az atya még munkát is talál neki Doktor Nicole Milovavich (Catherine Frot) pszichoanalitikus rendelőjében. Jean testvérrel (Roschdy Zem) való lármás társbérlete és a munkája között Chouchou egy tőle teljesen távol álló fantazmagórikus világban merül el. Apránként beilleszkedik és egyre jobban boldogul. Egy napon elmegy Clichibe, hogy megkeresse unokaöccsét, aki immár Vanessa néven a párizsi Apocalypse mulató kabaréjában alakít romantikus énekesnőt. Chouchou boldog, hogy ilyen körülmények közt láthatja viszont, hiszen szabadidejében ő maga is női ruhákba bújik.

Ezen a helyen találkozik Stanislasszal (Alain Chabat) egy helyi törzsvendéggel. Kapcsolatuk szerelem első látásra. Chouchou Stanislassal való megismerkedésük óta hihetetlen boldogságban úszik egészen addig, míg egy napon Grégorie felügyelő felbukkan. Ő a doktornő egy meglehetősen furcsa viselkedésű páciense. Chouchou mindennapjai felfordulnak és a tündérmese veszélybe kerül…

Szívem csücske, Chouchou
(Chouchou)
Színes, francia feliratos vígjáték, 2003

Főszereplők: Gad Elmaleh, Alain Chabat, Claude Brasseur, Roschdy Zem, Catherine Frot, Arié Elmaleh

Rendezte: Merzak Allouache

Warner Brothers
SPI International

Mozipremier: 2004. július 15

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top