Ha nem akarjuk őket nagyra növeszteni (széltében, persze), akkor legjobb, ha néhány egyszerű trükkel élve drasztikusan csökkentjük a kehelyben lapuló kalóriák számát.
1. Válassz olyan fagyit alapul, amelynek eleve kevesebb a kalóriatartalma (pl. a Carte DOr Light, Sorbet, Fruit & Fresh jégkrémjei)
3. Csokiszósz? Olvassz diabetikus csokit, és igen finom lesz, ahogy ráfagy a fagyira.
4. Díszítésnek a csokihegyek helyett sokkal inkább a gyümölcs az ajánlott. Ez ráadásul vitaminokkal is felturbózza a látványos kelyhet, nem beszélve az ízkavalkádról az esztétikumról és az illatokról.
6. Ha gyümölcsszószra vágyunk, készíthetünk magunk is. Daraboljuk fel a gyümölcsöt, és turmixoljuk össze kevés édesítőszerrel, ha nem elég édes. Már kész is a friss, vitamindús szósz!
7. Ha nem akarunk sokat pepecselni a gyümölcsökkel, jöhet a diabetikus szörp is.