Szabadidő

Tippek az igazi light jégkrémbombához

Jégkrémkehely? Ez ám az igazi szenzációs vendégváró, gyerekköszöntõ, barátnõvigasztaló, férficsábító desszert. Csak az a kérdés, hogy ezt a sok, nekünk kedves embert valóban fel akarjuk hízlalni?

Ha nem akarjuk őket nagyra növeszteni (széltében, persze), akkor legjobb, ha néhány egyszerű trükkel élve drasztikusan csökkentjük a kehelyben lapuló kalóriák számát.





1. Válassz olyan fagyit alapul, amelynek eleve kevesebb a kalóriatartalma (pl. a Carte D’Or Light, Sorbet, Fruit & Fresh jégkrémjei)





2.
Bizony lehet már kapni olyan tejszínhabot, ami szintén light. A növényi zsiradékból készültek is finomak, és sokkal kímélőbbek, mint az igazi tejszínhab.

 3. Csokiszósz? Olvassz diabetikus csokit, és igen finom lesz, ahogy ráfagy a fagyira.


4. Díszítésnek a csokihegyek helyett sokkal inkább a gyümölcs az ajánlott. Ez ráadásul vitaminokkal is felturbózza a látványos kelyhet, nem beszélve az ízkavalkádról az esztétikumról és az illatokról.
 




5.
Ha már remekül összeválogattuk a kehelybe való fagyicsodákat, megszórhatjuk kakaóval vagy fahéjjal a tetejét. Szinte nulla kalória, és milyen finom lesz tőle!
 





6. Ha gyümölcsszószra vágyunk, készíthetünk magunk is. Daraboljuk fel a gyümölcsöt, és turmixoljuk össze kevés édesítőszerrel, ha nem elég édes. Már kész is a friss, vitamindús szósz!

7. Ha nem akarunk sokat pepecselni a gyümölcsökkel, jöhet a diabetikus szörp is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top