Szabadidő

Gyilkosságsorozat

A Mágus Kiadó gyilkosságsorozatba kezdett, szerencsére csak papíron. Ezzel viszont mindenki jól jár, hiszen izgalmas és csavaros krimik jelentek meg a polcokon.







Kattints a képre a többi könyv borítójáért!
A sorozat tagjai: Batya Gur: Gyilkosság szombat reggel, Andrea Camilleri: A víz alakja, Zoran Drvenkar: Halálos ajtó.

Batya Gur izraeli írónő, az ottani Agatha Christie-ként is szokták emlegetni. Ezt igazolja regénye is, ami az elején bizony nem annyira izgalmas, később viszont annyira csavarossá válik, hogy csak kapkodjuk a fejünket. A pszichoanalitikusnő meggyilkolása igencsak felkavarja a kedélyeket a kis és eléggé zárt társaságban, hiszen senki nem tudhatja, ki a tettes. De szinte biztosan valaki közülük.

Camilleri ismert olasz író, akinek regénye Szicíliában játszódik, és mégsem a maffiáról szól. Bár ne tagadjuk, a maffia is meg-megjelenik, mintegy mellékesen, amikor a fő ügyről elterelve a figyelmet lövöldöznek egy benzinkútnál. A fő szál azonban mégsem ez, hanem a felügyelő nyomozása egy olyan ügyben, ami tulajdonképpen nem is ügy, hiszen az áldozat minden kétséget kizáróan természetes halállal halt meg. Viszont ki hiszi el, hogy a prostituáltak kedvelt munkahelyén mutatkozott volna önszántából? Ráadásul igencsak zilált öltözékben?

A harmadik könyv, a Halálos ajtó kifejezetten borzongató. Valerie, aki már a pszichiátriák zárt osztályait is megjárta, próbálja megtalálni azokat a Gyorsakat, akik üldözik, fenyegetik és barátaival is elbánnak, ha kell. De vajon kik ezek a Gyorsak? Igazán léteznek? Ezt a könyvet ne nagyon vegyük kézbe egyedül egy sötét estén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top