Az alapvető és kézenfekvő kombináció egy őszibarack sorbet-t tartalmazó koktél készítéséhez a pezsgő. Figyeljünk arra, hogy jó minőségű, lehetőleg száraz, fehér pezsgőt válasszunk. A pohár aljára tegyünk egy nagy kanál őszibarack sorbet-t, és erre öntsük a pezsgőt. Fontos, hogy a fagyink elég hideg legyen! Már csak azért is, mert az alkohol megváltoztatja a fagyáspontot, és nehezen fogjuk tovább hűteni. Tehát a legjobb, ha mindkét hozzávaló jó hidegen kerül a pohárba.
További variációkról se feledkezzünk meg a változatosság érdekében! Ehhez a típusú, vizes fagyihoz nagyon jól illik a vodka, a likőr, egyes pálinkák, sőt a desszertborok is.
További ötletek:
Citromsorbet citromos vodkával
Feketeribizli sorbet körtepálinkával (kissé vad, de nagyon finom kombináció)
Őszibarack sorbet tokajival
Őszibarack sorbet malagaborral