Szabadidő

Sorbet-koktélok

Éljen az õszibarack! Bár persze nem csak ebbõl a finomságból lehet sorbet-koktélt készíteni, de kétségkívül ez az egyik legfinomabb. Próbáld meg akár pezsgõvel, akár mással!

Vannak olyan szakértők, akik szerint a sorbet fogalom már magában is italt jelent. Ne is szálljunk velük vitába, akár a fagyisdobozunkkal a kezünkben megvalósíthatjuk elképzelésüket. Szerencse, hogy ma már nem kell nekünk nekiállni, hogy fagyikülönlegességeket készítsünk. Persze ne felejtsük, hogy az arabok annak idején alkohol nélkül találták ki a sorbet-t. Hiszen nem is ihattak alkoholt!

Az alapvető és kézenfekvő kombináció egy őszibarack sorbet-t tartalmazó koktél készítéséhez a pezsgő. Figyeljünk arra, hogy jó minőségű, lehetőleg száraz, fehér pezsgőt válasszunk. A pohár aljára tegyünk egy nagy kanál őszibarack sorbet-t, és erre öntsük a pezsgőt. Fontos, hogy a fagyink elég hideg legyen! Már csak azért is, mert az alkohol megváltoztatja a fagyáspontot, és nehezen fogjuk tovább hűteni. Tehát a legjobb, ha mindkét hozzávaló jó hidegen kerül a pohárba.


További variációkról se feledkezzünk meg a változatosság érdekében! Ehhez a típusú, vizes fagyihoz nagyon jól illik a vodka, a likőr, egyes pálinkák, sőt a desszertborok is.

További ötletek:

Citromsorbet citromos vodkával
Feketeribizli sorbet körtepálinkával (kissé vad, de nagyon finom kombináció)
Őszibarack sorbet tokajival
Őszibarack sorbet malagaborral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top