Szabadidő

„Indul” a Sziget

Holnap nyitja kapuit a Sziget 2004 Fesztivál, Közép-Európa legnagyobb zenei fesztiválja. Az elvetemült szigetlakók ma este hatkor kezdhetik meg a földfoglalást, ádáz csatájukat a legjobb sátorhelyekért.

Idén sem tudnak unatkozni a Szigetre kilátogatók – kutatások szerint a közhiedelemmel ellentétben érettségizett vagy diplomás arcok -, hiszen a programok, koncertek száma végtelen. A fontosabb történésekről az NLCafe is tudósít – nap mint nap.

Vasárnap este terepszemléztük a Hajógyári szigetet. A munkák haladnak, mindenütt dolgozó, fúró-faragó-csiszoló embereket láttunk. Nekem kicsit túl sok is volt a munkás, azt hittem, hogy

három nappal a kilövés előtt már nem lesznek olyan bódék, melyeknek se oldala, se teteje. De hát ehhez ők értenek. A színpadok álltak, és ez a lényeg. A bankautomaták is helyükön voltak, sőt gondoltak a mobil vagy „kimenő hívás” nélküliek mind keskenyebb táborára: sok telefonfülke is van.

Elég jó lóbőrben volt az a kalandvár, ahol majd bújócskázni, paintballozni lehet, álltak a sátrak, és az emelvények. Egyszóval jobban muzsikálunk, mint Athén.

Semmi sem áll az önfeledt szórakozás útjába.
A legnagyobb harcot a szervezők – és a közönség is – a természet erőivel vívják és fogják vívni, a por ellen nincs gyógyszer, hacsak nem a tradicionális beduin felszerelés. Itt-ott idén is műanyag úttal próbálják enyhíteni a helyzetet. Mindamellett azt javaslom, hogy aki a szigetre látogat, ne fehérben tegye, és extra adag mosóporral is lássa el háztartását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top