nlc.hu
Szabadidő
A 2004-es athéni olimpián aranyérmet nyert magyar sportolók

A 2004-es athéni olimpián aranyérmet nyert magyar sportolók

Alig pár napja gyulladt meg a láng Athénban, és máris gazdagabbak lettünk egy aranyéremmel. Ha az ezüstökre és bronzokra is kíváncsi vagy, kattints a megfelelõ színû éremre.






 



 







Az utolsó aranyat a címvédő férfi vízilabda csapat szerezte. 8-7-re verte Szerbia-Montenegró csapatát a Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Varga Tamás és Vári Attila összetételű együttes.





Janics Natasa két aranyérmet is cipelhet, ha felengedik vele a repülőre. Az egyiket kajak egyesben nyerte 500 méteren, a másikat Kovács Katalinnal szerezték ötszázas kajak kettőben.





Ismét hölgy állhatott a dobogó legfelső fokára péntek este. Vörös Zsuzsa ez első magyar nő, aki egyéni öttusában olimpiát nyert.

1000 méteres kajak-kenu négyesünk, Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos és Horváth Gábor begyújtotta a rakétákat, és fantasztikus teljesítménnyel, több mint egy hajóhosszal rávert a germánokra. Az olimpia egyik legfelemelőbb versenye volt, szép volt fiúk!











Kicsit félénken írjuk le, hogy hányadik aranyérmünket szereztük szerda este: a negyediket. Majoros István bírkozó 55 kilogrammos súlycsoportban remekelt az orosz Mamedaliovval szemben.


 


 









Az első, a magyar olimpiai sport történetében a 150. aranyérmet Nagy Tímea szerezte meg nekünk és magának női párbajtőr kategóriában. A négy évvel ezelőtt Sydney-ben szintén olimpiai győzelmet arató, így címvédő hölgy mócsingra verte a francia Laura Flessel-Colovicet: 15-10-re.





 


Második aranyunk Igaly Diána nevéhez fűződik. A sportlövők koronglövészet számában 100%-os célzóképességéről tett tanúbizonyságot: minden korongot szétlőtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top