nlc.hu
Szabadidő
A 2004-es athéni olimpián ezüstérmet nyert magyar sportolók

A 2004-es athéni olimpián ezüstérmet nyert magyar sportolók












Női kajakosaink is remekeltek. A Kovács Katalin, Szabó Szilvia, Viski Erzsébet, Bóta Kinga kvartett a kajak négyesek ötszáz méteres satájában szerzett ezüstérmet. Az elsők megint a fránya germánok lettek.












Mivel Fazekas Róbert diszkoszvetőt, aki új olimpiai csúcsot állított fel, doppingvétéség miatt kizárták a versenyből, és megfosztották aranyérmétől, az addig a dobogó harmadik fokán álló Kővágó Zoltán lett az ezüstéremes.








Nemcsik Zsolt ezüstérmet szerzett a hétvégén a huszonnyolcadik nyári olimpiai játékokon Athénban. A himnusz az olasz Aldo Montanoért szólt, aki 15-14-re verte Nemcsik Zsolt kardvívót.






 

Az eddigi legfiatalabb érmes Gyurta Dániel 200 mellúszásban remekelt. Késve,utolsóként rajtolt, de feljött a második helyre, legyőzve a világcsúcstartó Brendan Hansent. Az első a japán Koszuke Kitadzsima lett.



Ezüstérmet hozhat haza a férfi párbajtőrcsapat. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Kovács Iván, Kulcsár Krisztián kvartett csak egyetlen ponttal ugyan, de kikapott a francia csapattól.







Krutzler Eszter súlyemelő fáradozásai sem bizonyultak eredménytelennek. A hölgyek 69 kilogrammos versenyében ezüstéermet szerzett honfitársunk. Szakításban 117,5 kilót, lökésben 145-öt vitt a feje fölé. Összesített eredménye így 262 kilogramm, ami súlyban majdnem a férfi párbajtőrcsapatnak felel meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top