nlc.hu
Szabadidő
Az L-karnitinrõl

Az L-karnitinrõl

A Wellness termékcsalád a legújabb tagja cégünknek. A Cornexi Rt. számára mindig fontos volt – és lesz is -, hogy a vásárlók termékeink fogyasztásával érezzék, hogy nap, mint nap egészséges cereália termékeket kapnak.




A wellness életérzést szeretnénk közvetíteni az új termékeink által, amint azt a szlogenünk is jelzi: „életérzés becsomagolt változatban.”
A Wellness pelyheink és szeleteink a vitaminok és az ásványi anyagok mellett L-karnitint is tartalmaznak.


Mi az L-karnitin?

Egy a vitaminhoz hasonló anyag, mely fontos alkotórésze napi táplálékunknak. Vízben oldódik és a felesleg, a C-vitaminhoz hasonlóan, kiürül a szervezetből. Kulcsszerepe van a szervezet zsír-anyagcseréjében.


L-karnitin története:

1905-ben fedezték fel, és igazolták az izomsejtek működésére gyakorolt hatását. Nevét a latin „carnis” szóból kapta, mely húst jelent. 1955-ben határozták meg az L-karnitin szerepét a zsírsavak szállításában. 1970-es évek óta számos publikáció jelent meg az emberei szervezetre gyakorolt jótékony hatásaival kapcsolatban.







Amit az L-karnitin tud:


• késleletei a sejtek öregedési folyamatát (akár az Alzheimer kór tüneteinek az enyhítésére is alkalmas)
• csökkenti a test zsírarányát
• támogatja az egészséges szívműködést, és jelentősen fokozza a szívizom erőnlétét.
• stresszes állapotban az L-karnitin csökkenti a stresszt azáltal, hogy csökken a pulzus szám, valamint redukálja a stresszenzimek kiválasztódását.
• fedezi az immunrendszer reakcióinak jelentős energiaigényét.
• termékenység fokozó hatása van.
• a sportolók számára a következő előnyöket hordozza magában:
• az izomzatban csökkenti a tejsavképződést és ennek következtében az izomláz és a kimerültség később lép fel.
• Javítja a véráramlást, a légzést és az oxigén metabolizmust, melynek következtében a szervezet oxigén ellátása 6-11%-kal javul.
• Csökkenti a szervezet regenerálódásának idejét.

Vannak-e az L-karnitin fogyasztásának veszélyei?

NINCSENEK!

Az L-karnitin egy természetes anyag, mely az emberei szervezetben képződik főleg hús és tejtermékek fogyasztása által Az L-karnitint több mint 20éve alkalmazzák világszerte, mint táplálék kiegészítőt. Fogyasztása teljesen veszélytelen, mert a felesleg kiürül a szervezetből.







Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top