nlc.hu
Szabadidő
Carmina Burana a Mammutban

Carmina Burana a Mammutban

Rendkívül érdekes zenei élmény részesei lehettek a Mamuttban, most szombaton. Carl Orff monumentálisnak gondolt darabját élvezhetitek, 27 térmikrofon, 100 lámpa, és két bevásárlás között. Lesz balett is!




Nagyszabású ingyenes koncertet szervez Budán, a II. kerületi Lövőház utcában szeptember 25-én, szombaton a hatodik születésnapját ünneplő Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ. Az érdeklődők este fél héttől Carl Orff: Carmina Burana című művét tekinthetik meg egy 100 fős kórus, 3 szólista, egy 77 tagú szimfonikus zenekar és 15 balettáncos előadásában.

A híres középkori versgyűjtemény, amelyet Carl Orff immár hatvanöt éves kantátája tett igazán híressé, hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. A versgyűjtemény 1803-ban került elő a benediktbeureni kolostor könyvtárából. A latin és ónémet versszövegek a szerelmet, a természet szépségeit, a bor örömeit és a szabad életet dicsőítik. Carl Orff, a XX. századi zenés színház jelentős alkotója, a szó, a zene és a mozgás egységének megteremtésére törekedett.

Ritka és különleges alkalom, hogy a Carmina Burana szabadtéren, Carl Orff látomása szerint egy szimfonikus zenekar és egy balett-társulat előadásában legyen látható. A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ, amely 1998-as megépítése óta számos kulturális rendezvény támogatója és házigazdája, ezúttal ennek a páratlan zenei és vizuális élményt nyújtó produkciónak ad otthont. A közönség szombat este grandiózus előadás szemtanúja lehet: a versek megzenésített, koreografált változatát 100 fős kórus, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar 77 tagja, 3 szólista, valamint a Szegedi Kortárs Balett 15 táncosa jeleníti meg.

A koncert napján a két Mammut épülete között egy 12 méter széles, 22 méter mély, 3 szinteltolással épített fedett színpadot állítanak össze, amelynek fűtését 4 db 80 KW-os hőágyúval oldják meg. A fényeffektusokat a színpad felének teljes mennyezetén elhelyezett, több mint 100 lámpa, a hanghatást pedig 27 db térmikrofon biztosítja. A Mammut árkádja az előadást megelőzően egy 200 főt befogadó, helyiségekkel, berendezéssel, világítással, fűtéssel felszerelt öltözővé alakul át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top