Szabadidő

Évadnyitó házibuli

Amíg jó idõ van, és mindenki könnyebben kimozdul otthonról, addig szervezz bulit! Apropót könnyû találni, a barátaid pedig garantáltan örülnek majd a kezdeményezésnek. Ötleteinkkel a szervezést szeretnénk megkönnyíteni.





1. Meghívás

SMS-ben a legegyszerűbb és a leggyorsabb, de ha különleges alkalomról van szó, fabrikálhatsz fantáziadús meghívókártyákat is (papírok tömegeit találod a Kreatív Hobby üzleteiben).






2. Szomszédok

Érdemes előre értesíteni őket: megteszi egy udvarias figyelmeztetés a lépcsőházi faliújságon (Szombaton, 19-én születésnapi összejövetelt szervezünk. Az esetleges kellemetlenségekért előre is elnézést kérünk. Kovácsék, II/6.). Javasoljuk, hogy kerüld a “buli” kifejezést, mert arról mindenki a ricsajra, széttört üvegekre és összerondított lépcsőházra asszociál. Ha másnap úgy érzed, hogy hangosabbak voltatok a kelleténél, vigyél a szomszédoknak egy tálca sütit engesztelésül.









3. Ételek

A legegyszerűbb, ha készítesz néhány kenőkét (avokádó-, padlizsán-, tojás-, tonhal- és más krémreceptek százai találhatók meg az interneten), majd néhány kiló szeletelt kenyér, egy kenyérpirító, papírtányérok és kések kíséretében kiteszed a pultra. Hamar elkészülnek, és garantáltan mindenki szereti valamelyiket. Extra tippünk: készíts humoros feliratokat a krémekhez (például: Zamatos Tyúktojáspüré Dijoni Fűszerezéssel, Juliette módra – ez a mustáros tojáskrémet takarja, ha épp Julinak hívnak).










4. Aminek lennie kell

Papírpoharak és –tányérok, szalvéta, alkoholos filc a megjelölésükhöz (lelőhely: papírboltok, szuper- és hipermarketek), kávé, tej, cukor, édesítő, hamutartók, aszpirin, ásványvíz, néhány szemeteskosár, jégkockák, wc-papír, pezsgő- és borhűtő, és készítsd elő a takarítószerszámokat is… Ha nem szereted a jellegtelen fehér műanyagpoharakat, beruházhatsz vidám, gyerekeknek szánt edényekbe is (javasoljuk a Kátay-t).






5. Mit hozzanak a vendégek?

Olyan italt kérj, amit ők szeretnek, így mindenki megtalálja a kedvencét. Hozzanak rágcsálnivalót (ropi, chips, stb.) is, ebből sosincs elég, és ha mégis, jó alapot jelentenek egy afterpartyhoz.


6. Italok

Ásványvíznek, kólának és gyümölcslének kell lennie otthon, a vendégek várhatóan úgyis alkohollal fognak beállítani.










7. Világítás

A lámpáknál hangulatosabbak, de veszélyesebbek is a gyertyák (hatalmas a választék a Bazaar-ban, 1056 Budapest, Molnár u. 27. tel.: 266-1550) Az Esteban illatgyertyái és lakásillatosítói akár a dohányfüstöt is elnyomják (kaphatók a L’Occitane – Provence-i illatpiac üzletében, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 56., tel.: 352-6917).





8. Dekoráció

Egyszerű, de látványos a rengeteg lufi, akármilyen alkalomról is van szó. Javasoljuk, hogy felfújásukhoz szervezz be egy-két fiúcimborát – vagy egy lufifújó kézikészüléket (tízezernyi lufi mellett ezt is vásárolhatsz a Lufiland-ban, 1061 Budapest, Andrássy út 5., tel.: 342-6989).





9. Téma

Ha nem szeretnél hagyományos bulit, kitalálhatsz vezérmotívumot is. Pl. mindenkin kötelezően legyen valami kék, vagy legyen mindenki szemüvegben, esetleg kötelező filmszereplőnek öltözni vagy nyakkendőt kötni, de szólhat az olimpiáról, Barbie-ról vagy a hippikorszakról is.





10. Torta

Akár speciális az alkalom, akár nem, egy tortának mindenki örül. Gyakorlatilag bármilyen formájú, színű és ízű sütikölteményt rendelhetsz (például a Horváth Cukrászdában).


Kattints a képekre a nagyobb méretű változatokhoz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top