nlc.hu
Szabadidő
Könyv Zalatnayról

Könyv Zalatnayról

Mi történt Cinivel az elmúlt években? Maradt-e társa a bajban? Milyen lelki megpróbáltatásokat él át egy ötvenes nõ, akinek betegséggel, magánnyal, a börtönnel kell szembesülnie?

Százmilliós nagyságrendben követelnek a befektetők Zalatnay Sarolta cégétől. Mi történt Cinivel az elmúlt években? Maradt-e társa a bajban? Milyen lelki megpróbáltatásokat él át egy ötvenes nő, akinek betegséggel, magánnyal, rágalmakkal, a börtön fenyegetettségével kell szembesülnie? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a szerző, Sinkovics Gábor író, újságíró.
A könyvben megszólalnak a régi barátok, ismerősök, akiknek segítségével talán megérthetjük a Zalatnay-jelenséget.

A közel két évvel ezelőtti elsőfokú ítélet után a védelem enyhítésért, felmentésért vagy új eljárás indításáért fellebbezett. Másodfokon, ez év szeptember 23-án Zalatnay Saroltát jogerősen 36 rendbeli csalás miatt ítélték el. Az énekesőre három év letöltendő börtönbüntetést szabtak ki.

Olvasd el a Best magazin Zalatnay Saroltával készült legfrissebb interjúját! »

A kiadó és a szerző engedélyével részleteket közlünk a könyvből, amelyben Zalatnay Sarolta így ír:

Dupla Nyilas vagyok (Nyilas jegyű, Nyilas aszcendensű, és Magyarország is a Nyilas jegyéhez tartozik). Mindig is hittem egy felsőbbrendű hatalomban. Tisztában vagyok azzal, hogy amennyire hasznos, olyan nagyon veszélyes is lehet az ilyen dolgokba vetett hit, hiszen akarva-akaratlanul, nagymértékben befolyásolja az ember életét. Arra viszont bizton jó, hogy szép álmokat kreáljunk belőlük, s ha már álmodunk, és volt egy szép éjszakánk, már boldogabbak is lehetünk. Mindenki tudja, milyen érzés az, amikor valami szépet álmodunk, és hirtelen felébresztenek: utána azon tipródunk, hogy valahogyan vissza tudjunk aludni, s folytassuk az álmot.”


1995 novemberében a Thermal Hotelben léptem föl minden nap. A kis vörös kakas, Harcsás Márta jelezte nekem, hogy odahívott egy fiút, bizonyos Márton Csabát, akivel megbeszéljük a tévés elképzeléseinket, különös tekintettel a különböző zenékre. Akkor nekem úgy rémlett, hogy Csabát popműsorokból és Gór Nagy Mária Színitanodájából, sőt a FILA reklámembereként, Géne Zolitól, régi barátomtól, volt vizilabdástól már ismertem. Szóval Mártival kávézgattunk, amikor megjelent egy ősember. Kendővel le volt kötve ugyan a haja, de ennek ellenére mégis szanaszét állt. Meghatározhatatlan színű tolldzseki volt rajta, ami még nagyobbá, magasabbá tette. Kifűzött bakancsban és bő farmerban volt, valósággal betódult a helyiségbe. Mindenki rámeredt, kevés ilyen fazon futkározik a Thermal elegáns kávézójában. (…) Az volt a véleményem, és most is az, hogy ez a pali nem langyos víz. Vagy szeretik vagy utálják, közömbös senki nem marad iránta. Megvallom őszintén, elsőre szimpatikus volt számomra. Néhány nap múlva, az előadás után kaptam tőle egy szál rózsát, ami azt hiszem, minden nőnek imponálna. Akkoriban én egy kihűlőfélben lévő házasságban éltem, amit azt hiszem, kijelenthetem, kilenc évig becsülettel végigcsináltam.” (A fenti részletet ‘A 100 millió igaz története’ című Zalatnay könyvből idézi a szerző – a szerk.)

Végig hittem ebben a kapcsolatban. Amikor kiderültek Csaba – hogy is mondjam – furcsa ügyei: a szeretője, az ingatlan-biznisze, a hazugságai, akkor azt mondtam: itt már lépnem kell, hiszen emberileg lettem átverve, s ez már olyan hiba, amely nem hasonlítható ahhoz, ha valakit megcsalnak, amit talán meg lehet bocsátani. Én ugyanis sohasem tiltottam meg Csabának, hogy csajozzon. Fiatal, életerős férfiról van szó, nem várhattam el tőle, hogy hónapokig nő nélkül éljen.”

A média mennyire befolyásolja az embereket? Úgy érzem, mindig jó partnere voltam a médiának. Soha nem titkolóztam, az életem a szó szoros értelmében (és nem csak a könyveimen keresztül) is nyitott könyv volt. Pontosan a média az, amely napról napra sugallja, hogy az igazi érték az emberség, a szeretet néha bizony már-már giccses.”

Sinkovics Gábor: Dicsfény és árnyék
Kiadó: Budapest-Print
Terjedelem: 258 oldal
Ár: 2498 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top