nlc.hu
Szabadidő
A fûszers salsa és a temperamentumos cha-cha-cha

A fûszers salsa és a temperamentumos cha-cha-cha





Salsa

Eredetileg afrikai rabszolgák által jutott el a karibi térségbe, mai formája Kubából származik. Az autentikus Salsa komplikált, spontán Ritmusa lehet lassú vagy nagyon gyors – nem ritkán egy számon belül is változik.

A “salsa” szó jelentése “szósz”, “fűszer”, ami a különféle ritmusok keveredésére utal, ugyanis az elnevezés eredetileg magára a ritmusra vonatkozott. Akik nem ismerik a szó valódi jelentéstartalmát, a táncot is Salsának nevezik, pedig valójában a Salsa a latin zene, tánc és élő kultúra összessége.
Itt minden az intimitásról, a testi kontaktusról szól, a lépések sem túl bonyolultak, így könnyedén elsajátíthatók. Elég néhány óra, és máris belevetheted magad a latin klubok fülledt világába.

Tipp: www.salsa.lap.hu


Cha-Cha-Cha

Temperamentumos, kacér, szaggatott zene, rendkívül sok elemet vett át a jazzből, a beatből, és sok disco zenére is táncolható. A mesterségesen alkotott tánc tulajdonképpen a Rumbának és a Mambonak egy változata – egy havannai zenész fejlesztette ki még az ötvenes években.
Jellegzetessége, hogy majdnem minden alapfigurája átvihető a Rumbába is. A Cha-cha-cha mindig csintalan, szemtelen, pajkos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top