nlc.hu
Szabadidő
A piacok piaca, az ócskapiac

A piacok piaca, az ócskapiac

Találsz ott mindent: számtalan hasznos és értéktelen tárgyat, szépet és giccseset, praktikusat és csupán dekorációnak valót, meg hülyeségeket, de ha nem veszel semmit, akkor is menj ki egyszer: jobb, mint a cirkusz.

Ha szívesen meghökkentenéd a hozzád látogatókat, ha vonzódsz a múlt emlékeihez, ha értékeled azt, ami régi, és szeretnél egészen egyedi enteriőröket kialakítani magad körül, akkor irány az ócskapiac.

Találsz ott mindent: számtalan hasznos és értéktelen tárgyat, szépet és giccseset, praktikusat és csupán dekorációnak valót, ám biztos, hogy ha ügyesen vásárolsz egy-két különleges darabbal gazdagítva lakásodat, az egyedülálló lesz, olyan, amilyen senki másnak nincsen. Csak el ne felejts alkudozni… (A képek az Ecserin készültek, az árak természetesen csak irányárak.)








Egy vasból öntött régi falikút remek dekoráció lehet még akkor is, ha víz nem folyik belőle. Ha ennél kopottabb, rosszabb állapotú példányt találunk, akár zománcfestékkel le is festhetjük a szobához illő színre. Tarthatunk benne akár szárazvirágot, cserepes növényt. (15 000 Ft)

Ha nincs elég hely a lakásban egy hangulatos kandalló megépítésére, de van a bekötésre lehetőség, megfelelő kéménycsatlakozás, akkor egy régi öntöttvas kályha is remek megoldás lehet a hideg, sötét esték kellemesebbé tételére. (35 000 Ft)


 










Íves tetejével, tükrös tálalórészével igazán szemrevaló példány lehet lakásodban egy kis szeretgetés után ez a formás tálalószekrénynek a 20-as, 30-as évekből. Különlegessége vitrines elemének jellegzetes csiszolt üvegablaka. (60 000 Ft)

Ha egy ízig-vérig giccsnek látszó tárgyat kiszakítva eredeti környezetéből egészen más enteriőrbe helyezünk, az eredmény meglepően eredeti, meghökkentő, poénos és modern lehet. Az összesúgó kopottas fiúcskák csodás szobadísszé válhatnak. (23 000 Ft) 









Egy klasszikus dolgozószoba fényét csak emelni fogja, ha ilyen szép asztali lámpát találsz az íróasztalra, de ha mindkettőt megveszed, akár az éjjeliszekrényekre is jók lehetnek. (13 00 Ft/db)

Réginek látszik ez a kecses vasból készült mosdóállvány mosdótállal, szappantartóval és vizeskancsóval, pedig utángyártott darab. Ez azonban mit sem von le használati értékéből, így is szép, különösen egy romantikus háló vagy fürdőszobában találhatja meg méltó helyét. (50 000 Ft)






Ínyenceknek egy sétabotállvány különböző, érdekes



fejű sétabotokkal. Nem csupán ártatlan szobadíszek, de önvédelemre is alkalmas fegyverek, hiszen mindegyikük egy-egy tőrt rejt magában. Gyerekes családok óvakodjanak a megvételétől, magányos hölgyeknek viszont kifejezetten ajánlott. (tartó 8000, bot 6500/db)

A gramofon ellenben működik, és társaival együtt ki is próbálhatod őket. Az óriás tölcséres lemezjátszókat persze nem a dolbi hangminőség miatt vásárold meg, inkább a szívedre hallgass! (35 000 Ft)





  



Reprodukciók, unalmas képek helyett díszítheted szobád falát régi, vagy legalábbis az elmúlt rendszerből való táblákkal is. Ha megfelelő környezetet teremtesz nekik, csoportosan rendezed el őket, roppant mutatósak és szellemesek lesznek. (6-10 000 Ft/db)








 


Telefonálni ugyan nem fogsz tudni vele, szobadísznek azonban egyedülálló ez a régi szerkezet. Ha megveszed, mindenképpen valami feltűnő helyre tedd! (18 000 Ft)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top