Szabadidő

Andy Fletcher DJ set

A Depeche Mode halkszavú billentyûse ezúttal DJ-ként mutatkozik be. Fletcher igazi klasszikus elektro szettet játszik a New Ordertõl Donna Summerig. Kémeink szerint fergeteges tánc várható. No tûsarok, no retikül.

Andy Fletcher
2004.11.20. Sziget Events Hall / Budapest
MILLER bemutatja: ANDY FLETCHER (Depeche Mode) DJ set
live: CLIENT (mute – London)
live: NEO, COYOTE, BLACKMAN
elővételi jegy: 2.990 HUF
helyszíni jegy: 3.500 HUF

Dave Gahan után újabb Depeche Mode tag, a zenekar billentyűse Andy Fletcher és felfedezettjei, a két hölgy tagból álló Client is vendégszerepel Magyarországon, november 20-án a budapesti Events Hall-ban.

Andy és a Client előtt hazánk legkedveltebb elektro-pop csapata, a Neo is élőben lép fel ezen az estén. A DM billentyűsét a dj-pultban pedig a hazai lemezlovasok közül az “electro-pimp” Coyote és a “fekete ruhás ember” Blackman váltja majd.

Client, Kaycee und DJ Fletch
Andy Fletcher már huszonöt éve a zeneiparban munkálkodik, és mindvégig hűséges maradt a stílusteremtő, rendkívül eredeti csapatához, a Depeche Mode-hoz. Az együttes több mint 70 millió lemezt adott el, világszerte turnézott, népszerűségük az évek során cseppet sem változott.

A Depeche Mode 2001 májusában adta ki tizenegyedik albumát, az Exciter-t, és egy 84 helyszínből álló világ körüli turnéra indult.

Andy Fletchernek is megvoltak a saját tervei. Elhatározta, hogy olyan dologba kezd, amit már tíz éve tervezett. A sors iróniája, hogy pont az Exciter turnét kísérő egyik csapat volt az, ami beindította nála a gépezetet. A Technique nevű együttes kísérte a Depeche Mode-ot több fesztiválon is a turné során, és Andy közeli kapcsolatba került a csapat két legmeghatározóbb tagjával, Kate-tel és Sarah-val. Hazatérve Londonba ismét gyakran találkoztak, mint kiderült, Kate ugyanabban az utcában lakott, mint Andy.

Kaycee
“Lejátszottak nekem néhány demót, amiket én nagyon érdekesnek találtam, s úgy döntöttem, együtt dolgozom velük pár számon. Úgy éreztem, van benne valami, a lányok az élen, nem pedig férfiak. Karakteres volt.” – mondja Andy Fletcher.

“Az egyik legjobb dolog Sarah-val és Kate-tel kapcsolatban az, hogy rengeteg különböző tevékenységhez értenek, saját maguk írják a dalaikat, lemezeket készítenek, DJ-k, remixelnek, fellépnek élőben. A kiadó megalapításának idején volt egy club night sorozatuk Londonban, a Being Boiled (amit jelenleg havonta rendeznek meg a Notting Hill Arts Club-ban) és megkérdeztek, hogy volna-e kedvem ott DJ-ként fellépni. Régen, úgy 17-18 éves koromban DJ-ztem, és az éttermemben mindig is imádtam összerakni a zenéket, úgyhogy gondoltam, miért ne?”

A buli a Magyar Depeche Mode Fun Club támogatását is élvezi. Kötelező jellegű a részvétel azonban nem csak DM rajongóknak, hanem mindenkinek, aki kicsit szeretné felidézni a 80-as évek new-wave és szinti-pop hangzását és betekintést kíván nyerni a jövő elektronikus pop zenéjébe.

Megközelítés
Elővételi jegyek kaphatók: Music Factory lemezbolt; WestEnd aluljárószint; Ticket Express jegyirodák: 1061, Andrássy út 18.; 1052, Deák Ferenc u.19.; 1066, Jókai u.40.; 1053, Ferenciek tere 10.; 1085, József körút 50.; 1024, Mammut I.Moziközpont;

Info&jegyrendelés: 209 367 719

www.fletcher.szigeteventshall.hu; info@deadcode.hu

Fotók: www.chainsaw-beats.de

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top