Szabadidő

Itt az új Bridget Jones film!

Megõrülök, itt van az új Bridget Jones film, a Mindjárt megõrülök! Renée Zellweger a fantasztikus álompasival, Colin Firth-el nyomul: nagyokat szeretkeznek, esznek, vidámparkba járnak. Ám Bridget kételkedik.

Olvasd el kritikánkat! »





Amikor utoljára találkoztunk Bridget Jonesszal (Renée Zellweger), éppen megtalálta a boldogságot. Mostani történetünk kezdetén immár hat isteni hete (ez 71 mennyei menetet jelent!) a tökéletes álompasi, Mark Darcy (Colin Firth) barátnője, és még álmodni sem tudna szebb időszakot az életében. Vagy mégsem így van?! Bridget ugyanis még mindig a régi, tehát kételkedik önmagában, elemzi minden kósza gondolatát, karriert épít, és persze veszettül számolja a kalóriákat. Darcy feltétlen rajongása ellenére Bridgetet továbbra is az élet nagy kérdései foglalkoztatják, boncolgatja a szerelem természetét, és újabb elméleteket gyárt a fehérnemű tökéletes hajtogatásának módszertanáról. És ami a legnagyobb trauma számára: miután megtalálta a tökéletes férfit, most már az a baja, hogy valahogyan meg is kellene tartania. Egyfolytában azon töri a fejét, mi következik azután, hogy két szerető szív végre egymásra talált.

Pont, amikor már kezdenének derengeni a válaszok a feltett kérdésekre, új versenyző bukkan fel a küzdőtéren: Bridget ellenállhatatlanul romlott, lehengerlően kifinomult, mindig tökéletesen manikűrözött új kollégája. Nem másról van szó, mint Daniel Cleaverről (Hugh Grant), korábbi főnökéről, a női szívek galád facsarítójáról. Hirtelen minden a feje tetejére áll, és Bridget megint teljesen elvész az aljas szerelmi intrikák és mókás melléfogások útvesztőjében.
Az újabb nagy utazás Londonban kezdődik, a végállomás pedig Thaiföld tengerpartja, s mindeközben Bridget ejtőernyőzik (vagyis inkább sikítva potyog lefelé az égből), síel (bár a fenekével többet hasítja a havat, mint a léccel, de most ezt hagyjuk), sőt még börtönbe is kerül (ártatlanul, mondanunk sem kell).

Háttér 





Amikor Helen Fielding megalkotta Bridget Jones figuráját, hatalmas szenzációt keltett azzal, hogy a világ elé tárta egy szingli nő titkos naplóját. Vagyis pontosabban Bridget fedte fel lehengerlően bölcs humorral és a legkisebb gátlás nélkül, miről álmodnak a szinglik… hogy karcsúak lesznek, okosan oldják meg a bonyolult helyzeteket, leszoknak a dohányzásról, ellenállhatatlan szexdémonná válnak, és ami a leges-legfontosabb: már holnap, de legkésőbb holnapután fülig beléjük szeret valaki. A folyton csetlő-botló, egyik válságból a másikba zuhanó Bridget hamarosan sokkal több lett, mint egy népszerű regény hősnője – megkerülhetetlen kulturális jelenséggé vált, aki a világot zavart csodálkozással szemlélő, de menthetetlenül optimista szinglik tökéletes megtesítője.





A könyvsikert gyorsan követte a filmváltozat, amely az egész világon rajongással töltötte el a nézőket: a Bridget Jones naplója összbevétele meghaladta a 280 millió dollárt. Ezzel az egyik legsikeresebb brit film lett, a címszereplő pedig napjaink legnépszerűbb mozihősnői közé küzdötte föl magát.
Helen Fieldinget azonban a nagy siker nem tévesztette meg. Érezte, Jones kisasszonynak jócskán maradt még mondanivalója. Amikor a második részben kedvencünk visszatért, ugyanolyan duci, hibát hibára halmozó láncdohányos volt, mint korábban, ám egy kívánsága mégis teljesült a hosszú listáról: egy eszméletlenül klassz pasi hevert a lábai előtt, őt magát pedig hatalmába kerítette a beteljesült szerelem mámora. Minden tökéletesnek látszott. Ám Fielding tudta, hogy amint letelik e modern tündérmese néhány hete, Bridget szembesülni fog a kérdéssel, mely a kijózanodás után minden mai romantikus leányzót gyötör: ha már egyszer teljesült a lehetetlen kívánság, és sikerült megtalálni a szerelmet, hogyan fog tartósan működni a kapcsolat?





Az új történet ismét bestseller lett, közben pedig a film alkotói azon dolgoztak, hogy a második regény is minél hamarabb filmvászonra kerülhessen.
„A hideg futkosott a hátunkon, amikor belefogtunk ebbe a filmbe – mondja Jonathan Cavendish producer. – Hiszen tudtuk, hogy óriási elvárásoknak kell megfelelnünk, mert világszerte rengetegen érzik úgy, hogy személyes kapcsolatban állnak Bridgettel. De tudtuk azt is, hogy a folytatás már másféle film lesz, mint az első – továbbra is bohókásan „bridgetes” maradt, de már olyan komoly dolgokról szól, mint a szerelem és a boldogság megőrzése.”


Mindjárt megőrülök!
(Bridget Jones: The Edge of Reason)
Színes, feliratos angol vígjáték, 2004
November 11-től a mozikban

Főszereplők: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, Jim Broadbent, Gemma Jones
Rendezte: Beeban Kidron

Universal
UIP-Duna Film

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top