nlc.hu
Szabadidő
A humoros mágus

A humoros mágus

Jóképû, sármos és még repülni is tud, nem beszélve arról, hogy évente ötvenhétmillió dollárt keres. A hihetetlenül jó parti neve: David Copperfield. Amióta Claudia eltûnt mellõle, a sármos bûvész magánéletérõl nem tudni semmit.







Kattints a képre!
David Copperfield legújabb turnéján az emberek álmait valósítja meg. Lottónyeremény, utazás Jamaicába a pillanat törtrésze alatt, mindez a közönség bevonásával, és humorral fűszerezve. Nem csoda, hogy a hétvégén a nézők közül jó néhányan külföldről utaztak Budapestre a mágus kedvéért.

Az orosz fiú

David Copperfield 1956-ban született New Jerseyben, orosz emigráns család gyermekeként. A család eredeti neve Kotkin. Az első kártyatrükköket hétévesen tanulta nagyapjától, akivel életének utolsó néhány évében nem beszélt, mert megpróbálta eltiltani unokáját a bűvész-pályától. Davidnél nem járt szerencsével, viszont apja szintén a nagypapa konoksága miatt nem lett színész, pedig olyan osztálytársai voltak a színiakadémián, mint Robert Redford, vagy Danny DeVito. Copperfield tíz évesen lépett fel először, tizenkét évesen pedig ő lett a legfiatalabb bűvész, aki felvételt nyert az Amerikai Bűvészek Társaságába. Tizenhat évesen, bár még le sem érettségizett, már a New York Egyetemen tartott előadást a bűvészetről. Az első tanítási napon olyan ideges volt, hogy rossz osztályterembe ment be, és a politikai szeminárium hallgatóit avatta be a bűvészet titkaiba. Pályája során eltüntette a New York-i Szabadság-szobrot, átsétált a Kínai Nagy Falon, és kiszabadult az Alcatrazból. Huszonkét éve hívta életre a Project Magic programot, amelyben fogyatékos emberek ügyességét fejlesztik bűvésztrükkök segítségével. 1995 óta ott van a viaszfigurája a londoni Madame Tussaud’s Panoptikumban, ahol éppen legismertebb mutatványát, a repülést örökítik meg. Magyarországon még nem repült, sem 1999-es első fellépésén, sem a hétvégén. Viszont a mágia segítségével elrepített egy férfit Jamaicába, ahonnan némi homokkal a ruháján, a nézőtér közepére érkezett vissza.





A sármos mágus

Copperfieldnek igen nagy rajongótábora van, és már pályája kezdete óta imádják a hölgyek. Évekig járt jegyben Claudia Schiffer topmodellel, akinek egy ötkarátos gyémántgyűrű virított az ujján, ám végül esküvő nem lett a kapcsolatból. A rossznyelvek azt suttogták, a két híresség csupán néhány címlap kedvéért mutatkozott együtt, ám mindezt egy többéves jegyesség esetén nehéz elképzelni. Claudia azóta férjhez ment Matthew Vaughn-hoz, aki korántsem olyan sármos, mint Copperfield, viszont Claudia két gyereket is szült neki, Caspart és Clementine-t.







Kattints a képre!
Davidnek azóta nem volt ilyen híres barátnője, azonban köztudottan a női nem nagy tisztelője. Hosszú ideig egy Amber Gotham nevű hölggyel volt látható a partikon, ám saját bevallása szerint most szabad a szíve. A show keretében feltette a kérdést, hogy ki szülne neki gyermeket, melyre természetesen hangos sikoltozás volt a választ, és több száz kéz lendült a magasba. A legszerencsésebb Erzsike néni volt, aki a történet szerint világra hozhatja a kis Terike Copperfieldet (merthogy ezt a nevet írta fel egy néző a mágus háta mögött, és ez szerepelt a születési bizonyítványban is), aki már az anyaméhben (melyet egy ultrahangfelvételen láthattak a nézők) megmutatja, hogy melyik lapot választotta ki a közönség egy másik tagja.

David Copperfield imádja a viccet, ezt a szót már a sajtótájékoztatón megjegyezte, és többször használta a show során, de megtanulta egy-egy móka kedvéért Paudits Béla, Zalatay Cini és Balázs Pali nevét is. Sőt, megfenyegette a közönséget, hogy elénekel egy Korda György számot is. Ugyanis saját bevallása szerint a hangja olyan, hogyha énekelni kezdene, nemcsak tizenhárom ember tűnne el a teremből, hanem az egész közönség…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top