nlc.hu
Szabadidő
Sajtótörténeti kuriózum

Sajtótörténeti kuriózum

A napokban jelent meg a nemzetközi rejtvénylappiacon egyedülálló múlttal rendelkezõ Füles 2500. száma. A Füles volt az egyetlen hetilap, amelyben - Korcsmáros Pálnak és Zórád Ernõnek köszönhetõen - mûvészi képregények jelentek meg.





A Sanoma Budapest kiadásában megjelenő lap életében mérföldkőnek számító lapmegjelenés alkalmából a szerkesztőség több újdonsággal lepi meg olvasóit. A rejtvényújság mostantól 16 színes oldallal lesz gazdagabb, valamint egy különleges rejtvénysorozat is készült a keresztrejtvény szerelmeseinek.

A jubileumi megjelenés alkalmából a Füles páratlan nyereménylehetősséggel kedveskedik olvasóinak. A 2500. lapszámban megjelenő nem mindennapi rejtvény, az úgynevezett skandimozaik megfejtői között kisorsolnak egy szerencsés pályázót, aki a Füles eddigi legnagyobb nyereményét, 2500 eurót nyer.

A Füles életében nem ez az első eset, hogy újfajta rejtvénytípussal ismerteti meg a keresztrejtvények kedvelőit. A 48 éves újság nevéhez fűződik a Plusz egy vicc, a Poénvadászat és az Olasz módra megalkotása, hogy csak a legismertebbeket említsük.





A Füles 1957. február 3-án jelent meg először. A hetente megjelenő rejtvényújságot rendkívüli érdeklődéssel fogadták az olvasók, a hetvenes évek végén példányszáma megközelítette a hétszázötvenezret. A lapot olyan híres írók is megtisztelték írásaikkal, mint Karinthy Ferenc, Heltai Jenő, Örkény István, Somlyó György, Devecseri Gábor, Fehér Klára, Királyhegyi Pál vagy Békeffi István. A Fülesnek évtizedeken át állandó szerzője volt a legendás bűvész, Rodolfo is. Rovatában százezreket avatott be különleges trükkjeibe.

A Füles elévülhetetlen érdeme többek között, hogy divatba hozta a képregényt. A legendás rajzolók, Korcsmáros Pál és Zórád Ernő olyan hatásosan és művészi szinten elevenítették meg a magyar- és a világirodalom klasszikus alkotásait, hogy sokan éppen a képregény kapcsán olvasták el a műveket.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top