Hozzávalók:
25 dkg vaj
12,5 dkg cukor
30 dkg liszt
2 ek. kukoricaliszt vagy búzadara
Elkészítése:
Ízesítéstől függően több különböző változata alakult ki, az eredeti alaprecept azonban csak négy összetevőt igényel: vaj, liszt, kukoricaliszt és cukor. (A kukoricaliszt búzadarával is helyettesíthető, és a tésztát ízesíthetjük 2-3 evőkanál darált dióval, mandulával.)
A 25 dkg puha vajat keverd krémessé a cukorral, szitáld bele a lisztet és a 2 evőkanálnyi kukoricalisztet. Könnyebben megy a tészta összedolgozása, ha a vajat és a cukrot néhány percig elektromos habverővel kevered, majd kézzel folytatod az összegyúrást. A nyújtáshoz egy nagyobb tepsi méretét vedd alapul, és ujjnyi vastagságban nyújtsd a tésztát téglalapformára. Kivajazott, lisztezett tepsiben kb. 30 percig süsd, kis lángon.( A teteje még puha legyen, ez később úgyis meg fog keményedni.)
A sütőből kivéve kb. 2×6 centiméteres téglalapokra vágd fel, tetejét vaníliás porcukorral hintsd meg.
Fémdobozban légmentesen tárolva sokáig eltartható.