nlc.hu
Szabadidő
Európai síkörkép – 1. rész

Európai síkörkép – 1. rész

Idén síelsz elõször, de még nem tudod, zöldfülûként hova célszerû menni? Vagy rutinos síelõ vagy, de már unod a jól bevált terepet? Esetleg kipróbálnál valami újat? Az alábbi összeállítás segít a döntésben.





Szlovákia

Szlovákiát viszonylag lassan privatizálják, ami azt jelenti, hogy valószínűleg hosszabb ideig marad olcsó az utazóknak, mint a szomszédos Csehország.

Donovaly

A magyar sízők körében a legnépszerűbb szlovákiai síközpont, mely nagyon könnyen és gyorsan megközelíthető. Már egész kevés hóréteg esetén is jól síelhető, de pályái szükség esetén hóágyúzottak. A Nagy-Fátra és az Alacsony-Tátra határvonalán elhelyezkedő terület a kezdőknek és családoknak kiváló síüdülést kínál, de a profik is találnak tudásuknak megfelelő sípályát. Fejlett infrastruktúrával rendelkezik, rengeteg szálloda, uszoda, és egyéb szórakozási lehetőség van.





















Távolság Bp-től: 200 km
Pályák magassága: 960-1378 m
Pályák összhossza: 10 km
Pályák összetétele (db): fekete: 1
piros: 3
kék: 2
Liftek: 2 ülő- és 5 húzólift, 1 bébilift
Sífutópályák: vannak – 40 km


Chopok északi oldal







A magyar sízők által igencsak kedvelt szlovákiai síterep a Chopok északi oldala, az ötcsillagos síterepnek minősített Jasná. Szlovákia legjobb, folyamatosan karban tartott, hóágyúzott lesiklópálya-rendszere, ami egyben a leghíresebb snowboard-központ is. Dinamikus pályái között mindenki megtalálhatja a tudásának megfelelőt – lesiklópályáktól a versenypályákig széles a választék. 

























Távolság Bp-től: 260 km
Pályák magassága: 1025-2024 m
Pályák összhossza: 20 km
Pályák összetétele (db): fekete: 2
piros: 7
kék: 5
Liftek: 1 kabinos, 4 ülő- és 7 húzólift
Sífutópályák: vannak – 25 km
Extra: két kivilágított pályán esti sízés

Ausztria

Az Alpok nyújtotta sportlehetőségek elsőrangú turisztikai nagyhatalommá teszik Ausztriát.





Bad Kleinkirchheim

Karintia szépséges hegyvidékeihez tartozik a Nockberge régió fővárosa, Bad Kleinkirchheim, a két összefüggő sípályarendszerből álló sícentrum. Télen-nyáron ideális üdülőhely családok, baráti társaságok részére. Az állandó hómennyiséget több, mint 300 hóágyú garantálja.
A rendkívül népszerű síközpontban egy gyógy- és egy élményfürdő is a kikapcsolódást szolgálja, ha esetleg megunnánk a hideget. 
Egyes sípályák mellett kényelmes heverőkről csodálhatjuk a kilátást. A terep snowboardosoknak is ideális – mindennel felszerelt funpark várja őket.
























Távolság Bp-től: 500 km
Pályák magassága: 1100-2055  m
Pályák összhossza: 85 km
Pályák összetétele (db): fekete: 2
piros: 21
kék: 2
Liftek: 4 kabinos, 4 ülő- és 20 húzólift
Sífutópályák: vannak – 60 km
Extra: 8 km-es szánkópálya, éjszakai sízés

Kaprun – Zell am See

Kaprun Ausztria egyik legismertebb síparadicsoma, gleccserpályái általában egész évben sízhetők. A többnapos síbérletek a gleccserpályákra, a Maiskogelre és Zell am Seeben is érvényesek, ezen felül kedvezményes áron uszoda bérlet váltható mellé.
Ingyenes síbusz közlekedik Kaprun, Zell am See, Bruck, Fusch, Niedernstill, Piesendorf és Maishofen között.
300 km sífutópálya, többek között körpálya a tavon, várja a futókat. Snowboardosoknak is berendezett parkok állnak rendelkezésre.






















Távolság Bp-től: 620 km
Pályák magassága: 750-3029 m
Pályák összhossza: 130 km
Pályák összetétele (db): fekete: 15
piros: 65
kék: 50
Liftek: 1 gleccservasút, 7 kabinos, 12 ülő- és 38 húzólift
Sífutópályák: vannak – 300 km

Semmering – Hirschenkogel





Ausztria egyik legnépszerűbb, elegáns téli üdülőhelye. Látogatottságát változatos szórakozási lehetőségeinek, gyors és  egyszerű megközelíthetőségének köszönheti, bár adottságaihoz képest kicsit drága.
A Semmering sírégió két, egymástól 8 km-re fekvő síterepből, Hirschenkogel és a Spital am Semmering/Stuhleck pályarendszerből áll. A két pályát ingyenes síbuszjárat köti össze.
A Stuhlecken található Ausztria leghosszabb ülőliftje, amely 2,7 km hosszú, 4 üléses “buborékos”. A leghosszabb lesiklópálya 4 km.
























Távolság Bp-től: 310 km
Pályák magassága: 750-1340 m
Pályák összhossza: 14 km
Pályák összetétele (db): fekete: 1
piros: 4
kék: 2
Liftek: 1 kabinos, 1 ülő- és 3 húzólift
Sífutópályák: vannak – 14 km
Extra: esti sízés (kivéve hétfő) és élmény szánkópálya

 További síutakért kattints ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top