![]() |
Jennifer Patterson és Clarissa Dickson Wright, vagyis a két duci hölgy a gasztronómiai televíziózás két feledhetetlen matrónája. Korukat meghazudtoló vagánysággal barangolják be Anglia tájait oldalkocsis motorjukon, és sütnek-főznek rendületlenül. A legváratlanabb helyeken tűnnek fel. Eldugott halászfalvakban, leánynevelő intézetben, papok kollégiumában, vagy éppen egy híres étteremben veszik birtokba a konyhát, s főzés közben alaposan elmondják véleményüket a világról.
![]() |
A mindig változó konyháktól sem rémülnek meg. A pályaudvar nagyságú intézeti konyhában ugyanolyan lelkesedéssel fognak az alkotáshoz, mint a kétes tisztaságú vidékiben, vagy a porceláncsodákkal felszerelt apátságiban.
A két hölgy kicsattanó jókedve és örökös tettvágya magával ragadja a nézőt. Megbabonázva ülünk a képernyő előtt, és még azt is megbocsátjuk, hogy az ételek egy részét a mai magyar viszonyok között meglehetősen nehézkes elkészíteni. Mert fácánhoz még csak-csak hozzájutunk, de a fajd már nehezen beszerezhető, a számtalan méretű és ízű tengeri halról vagy az állandó ízesítőként használt ajókáról nem is beszélve.
Persze azért aggodalomra semmi ok! Se szeri, se száma az egyszerűbb recepteknek, sőt, a sorozat 9. részében az is kiderül, hogyan készíti Clarissa a magyar cigányprímásról elnevezett legendás süteményt, a Rigójancsit.