nlc.hu
Szabadidő
Michael Bublé – It’s time

Michael Bublé – It’s time

Megjelent Michael Bublé „It’s Time” címû albuma. De ki is az a Michael Bublé? Egy lemezmilliomos kanadai srác, aki tudja, hogy mi az a swing... Fél évszázadnyi remek muzsika. Ennél többet kívánni sem lehetne!





A 25 éves vancouveri énekesnek megadatott az a tehetség, hogy sajátjaként tudja előadni minden idők legnagyobb dalait. Michael már a bölcsőben magába szívta Ella Fitzgerald, Keely Smith, Sarah Vaughan és Rosemary Clooney muzsikáját, de persze nem feledkezhetünk meg Stevie Wonder, Elvis, Bobby Darin, Vaughan Monroe és az Ol’ Blue Eyes hatásáról sem.

Tulajdonképpen a nagypapája volt az, aki elindította Michaelt a zenei karrier felé. „Megkért, mintha csak egy szívességet kérne tőlem, hogy tanuljam meg azokat a dalokat, amiket annyira szeretett” – meséli a történetet Michael.

Végülis nem más, mint Brian Mulroney, Kanada korábbi miniszterelnöke volt az, aki bemutatta Michaelt a többszörös Grammy-díjas David Fosternek (Warner Bros. Records). Mire a fiatal énekes előadta a “Mack The Knife” című dalt Mulroney lányának esküvőjén, az összhang már teljes volt az ifjú titán és az elismert producer között.

A február 11-én megjelent albumon az alábbi nagy slágerek jelennek meg Bublé előadásában, remek swing stílusban:







1. Feeling Good
2. A Foggy Day (In London Town)
3. You Don’t Know Me
4. Quando, Quando, Quando (duet with Nelly Furtado)
5. Home
6. Can’t Buy Me Love
7. The More I See You
8. Save The Last Dance For Me
9. Try A Little Tenderness
10. How Sweet It Is
11. Song For You (feat. Chris Botti)
12. I’ve Got You Under My Skin
13. You And I




„Michael nem csak megtanulta ezt a zenei stílust” – magyarázza Foster. – „Megéli a dalokat. Fiatalos energiával tölti meg őket. Egyszerre lesznek erősek és lágyak, valami olyasmi, amit még sohasem hallottam azelőtt. Az a remek benne, hogy akkora repertoárra tett szert mostanra, amivel akár ötven évig is nyugodtan eléldegélhet.”

Fél évszázadnyi swing. Ennél többet kívánni sem lehetne.

Tipp: Látogass el Michael Bublé weboldalára, és hallgass bele a muzsikába! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top