nlc.hu
Szabadidő
Barbara Hendricks és a Magnus Lindgren Quartet

Barbara Hendricks és a Magnus Lindgren Quartet

Barbara Hendricks napjaink egyik legünnepeltebb operacsillaga. Budapesti koncertjén a svéd Magnus Lindgren Quartet kíséri. Mûsoron: Cole Porter, Duke Ellington és Gershwin mûvei.





Barbara Hendricks Arkansasban született, tanulmányait a New York-i Juilliard School-ban végezte. 1974-ben debütált San Franciscóban és a Glyndebourne Fesztiválon, azóta a világ legnagyobb színpadain (Párizsi Opera, Metropolitan Opera, Covent Garden, La Scala. Berlin, Bécs, Hamburg) lépett már fel. Több mint 20 nagy operaszerepet tart repertoárján, köztük Paminát (Varázsfuvola), Iliát (Idomenneo), Antoniát (Hoffman meséi), Micaelát (Carmen) valamint Massenet Manon-ját, Gounod Júliáját és Debussy Mélisande-ját. Gyakran énekli Gilda (Rigletto) és Liú (Turandot) szerepét. Utóbbit 1998-ban, Pekingben (Zubin Mehta vezényletével) is énekelte.

A nagyközönség operafilmekben is találkozhatott vele, szerepelt a Luigi Comencini által rendezett Bohéméletben és a nagysikerű, nemzetközi díjakkal is elismert Rake’s Progress-ben (Stravinsky), melyben a női főhőst, Anne Truelove-ot formálta meg.

Az operafellépések mellett gyakran ad dalesteket, generációjának egyik legaktívabb koncerténekese. A német dalirodalom mellett szívesen énekel francia, amerikai és skandináv szerzőktől is. Kísérői között olyan zongoraművészeket találunk, mint Dmitrij Alexejev, Michel Béroff, Yefim Bronfman, Michel Dalberto, Jurij Jegorov, Ralf Gothoni, Radu Lupu, Maria João Pires, Roland Pöntinen, Staffan Scheja, Schiff András és Peter Serkin.
Zenekari repertoárja is igen széles, az elmúlt évtizedek legnagyobb karmestereivel (Barenboim, Bernstein, Davis, Doráti, Giulini, Haitink, Karajan, Maazel, Mehta, Sawallisch és Solti) dolgozott együtt. Lemezeit a legnagyobb kiadók gondozzák.
1994-ben fellépett a Monteux Jazz Fesztiválon, azóta rendszeresen énekel jazzt is.

Időpont: március 22., 19:30

Helyszín: Nemzeti Hangversenyterem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top