nlc.hu
Szabadidő
Rumnapló

Rumnapló

Paul Kemp, a meghasonlott, alkoholista újságíró egy kocsmában iszogatva döbben rá, mennyire tele a töke a szürke, esõs és unalmas New Yorkkal, ezért szedi a sátorfáját, és úgy dönt, megismerkedik a Karib-tenger szigetvilágával.





Bonyodalmai már a San Juan felé tartó repülő fedélzetén elkezdődnek, mikor kissé lerészegedve megpróbál becserkészni egy szőke szépséget…

Megérkezése után San Juan angol nyelvű napilapjánál helyezkedik el, és komolyan nekilát, hogy halálra igya magát. A szigeten ez nem is jelent túl nagy problémát, hiszen a rum alig drágább, mint az ivóvíz, és mindig akad kivel piálni. Ráadásul Kemp pillanatok alatt egy szerelmi háromszögben találja magát, amelynek másik két csúcsát az egyik haverja és annak barátnője alkotják. Parti partit követ, de a lap körüli ellentétek végül egy végzetes kimenetelű verekedéshez vezetnek.

Thompson a Félelem és reszketésben megmutatta, milyen durva dolgok jutnak eszébe, ha egyfolytában szakít, ebben a regényében viszont bebizonyítja, hogy részegen sokkal jobban ír, mint betépve. A háttérben pedig mindvégig ott lebeg Hemingway és – bár nem valószínű, hogy erről Thompson tud – Rejtő szelleme.

Hunter S. Thompson, a több nagysikerű könyvet (Félelem és reszketés Las Vegasban) írt szerző egyik első regénye most először olvasható magyarul.

A könyvből 2005-ben film is készül Benicio Del Toro rendezésében, Johnny Depp, Josh Hartnett, Benicio Del Toro és Nick Nolte főszereplésével.


Kiadja: Konkrét Könyvek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top