nlc.hu
Szabadidő
Családlátogatás

Családlátogatás

Mennyiben határozzák meg génjeink vagy a családi környezet az alkotó életvitelt? Mi készteti a képzõmûvészeket folyamatosan az alkotásra?






Portrék és a családi környezetből kiemelt objektumok adnak lenyomatot arról a háttérkörnyezetről, amelyben a nyolcvanas években gyermekkorukat élők felnőttek. A tisztelet, a kritika, a szeretet vagy alázat szűrőjén keresztül tekintenek arra a viszonyrendszerre, ami többek között meghatározta személyiségünk alakulását is.

A Vizuális Művek tíz alkotója valamint négy általuk meghívott képzőművész képei és az azokhoz kapcsolt objektek által jelennek meg a meghatározónak vélt kapcsolódási felületek és személyek.






A Vizuális Művek Kortárs Alkotói Egyesület non-profit szervezet. Vizuális kommunikációval foglalkozó képzőművészek csoportja, amely fotográfia, grafika, videó-animáció, kompjúter- és Internet alapú projektek létrehozását, megjelenését generálja, valamint kapcsolatháló kiépítésével vonja össze a hasonló területtel foglalkozó alkotókat, csoportokat a magyar és nemzetközi kortárs művészeti szférában.

A képek és az installációk olyan adottságokat jelenítenek meg, amelyek tartógerendái a szakadék fölé kinyúló hídnak.
Legyenek mocskosak vagy kényszeresen csillogóra suvickoltak, vessük meg vagy tiszteljük őket aranyborjúként, mégiscsak egyedi ívét adják az alkotói létezésnek.
A Vizuális Művek tagjai a munkákkal arra vállalkoznak, hogy szembenézzenek e jelentős személy életükben betöltött szerepével, és láthatóvá tegyék ezt a dinamikusan változó kapcsolatot.

 
Megnyitó: 2005. március 24. 18 óra
A kiállítást megnyitják: Dr. Czeizel Endre és Peter Sebők

Látogatható: 2005. március 24 – április 16. között, keddtől szombatig 12-től 18 óráig

Cím: Ponton Galéria, 1015 Budapest, Batthyány u. 65.

Telefon: 489-0780

E-mail: vizualis.muvek@artcel.hu, galeria@mie.hu

Az egyesület weboldala »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top